Annons

Katten gick 2 mil för att återförenas med sin familj – då ville de avliva honom

Annons

Hundar och katter ser på oss som deras familj. Huruvida människor ser sina djur som en familj varierar förmodligen mycket. Katten Toby var oönskad av familjen där han bodde. Han kom inte överens med deras andra katter. De ville därför ge bort honom.

Toby fick en ny familj, problemet var att den lilla krabaten inte ville ha en ny familj alls. Han älskade dem han var hos.


När saknaden blev för stor för sjuårige Toby – gick han närmare 2 mil för att komma hem igen.

Saknaden var dock inte ömsesidig, och när Toby väl kom tillbaka hem åkte familjen till veterinären för att försöka avliva honom.

Veterinären vägrade att avliva Toby och lämnade i sin tur över Toby till ett djurhemmet – där han skulle vänta på att få bli adopterad.

”När Tobys familj inte längre ville ha honom gav de honom till en annan familj. Men Toby saknade dem och gick hem igen. Men när han kom hem fick han sitt hjärta krossat”, skriver SPCA på Facebook.

Tara Lynn, chef för SPCA i Wake County, en organisation för hemlösa djur berättar för The Dodo:

- De tog honom till veterinären för att avliva katten. Det var bara så hjärtskärande att veta att han gick hela vägen tillbaka till sin familj och det var deras svar.

Djurhemmet delade med sig av Tobys öde i ett Facebookinlägg i början av april och hans historia berörde tusentals. 

"Han testade positivt för Felint immunbristvirus och hade också en övre luftvägsinfektion," sade Lynn. "Vi behandlade honom för infektionen, vilket tog lite tid."

Hittade ett nytt hem

Nu har övergivne Toby hittat ett nytt hem.

Han blev adopterad av en kvinna vid namn Michele, från delstaten New Hampshire.

Där bor nu Toby med två nya kattvänner som Michele har sedan tidigare, samt Micheles två barn, skriver People.com.

”Toby har nya syskon och en katt-älskande mamma (Michele) som kommer att visa honom vad en kärleksfull familj verkligen innebär”, skriver SPCA på Facebook.


Nu hoppas Tara Lynn att folk ska se det positiva i hans berättelse.

– Det finns väldigt många tråkiga historier som vi hör om vad personer gör mot djur. Men, som tur är, lever Toby och han har ett fantastiskt nytt hem. 

Se klippet nedan och dela gärna vidare om du också blev rörd av den här historien! Alla djur förtjänar en andra chans!

Annons