Katten står på tågstationen varje dag. Men du kommer aldrig tro varför..

Efter nio månader hittade katten Felix ett hem. Den lilla krabaten som började stryka omkring på Huddersfield Station i engelska West Yorkshire år 2011, när hon var 9 månader gammal.

Hon vaknar alltid tidigt och börjar jobba. I fem år har Felix med stor glädje sett till att hålla möss och annan ohyra borta från tågstationen som en vakt av högsta rang.

Hon har till och med fått en egen dörr att hoppa in och ut genom för att kunna vakta på bästa sätt och har över 70.000 på en Facebook sida dedikerad till henne.

felix

När katten Felix var 9 månader gammal, fann hon sitt livs syfte.

felix1

Felix kom till hennes eviga hem - Huddersfield Station i engelska West Yorkshire.

Med tiden blev hon en av tågstationen mest flitiga medhjälpare, hon patrueller stationen dag och natt och håller möss och annan ohyra borta från tågstationen.

felix2

Med tiden har Felix varit omåttligt populär bland personalen och tågresenärer. 

felix3

Under de kommande fem åren fick hon många sociala medier följare - särskilt på Facebook  - hon har byggt en trogen skara fans över hela världen.

För närvarande har hennes sida över 71,000 gillar!

felix4

Så det bör inte komma som någon chock att i år, belönar stationen denna skönhet för hennes flitiga mus-fånga insatser.

felix5

Nu har Felix också fått ett fint kvitto för sina insatser. Som tack för sitt hårda arbete har hon nyligen blivit befordrad till ”Senior Pest Controller”. Felix är också omtyckt bland förbipasserande resenärer, som brukar bjuda på smaskiga godsaker.

felix6

Hennes promotion kom med en alldeles egen trafikväst och en läcker namnskylt.

felix7

Hon har till och med fått en egen dörr att hoppa in och ut genom för att kunna vakta på bästa sätt.

felix8

Så om du någonsin har vägarna förbi Huddersfield Station – då kan du räkna med att katten Felix håller koll på både dig och din omgivning!

felix9

Dela på Facebook