Annons

Kille med Downs syndrom riskerar sitt liv och kastar sig i havet – anledningen sprids över hela nätet

Annons

Många tror att Downs syndrom är ett försvagande sjukdom. En ung man visar att någon med sjukdomen fortfarande kan rädda liv.

Valerio Catoia har gillat att simma sedan han var liten. Efter mycket träning och hård disciplin, nådde han Paralympics i simning.

Surfa och vattensporter är några av de mest spännande aktiviteterna som en person kan göra på semester. Barn älskar att leka i vattnet, och de gör ofta när de är på stranden. Problemet är att vattnet ibland kan vara oförutsägbart. En våg kan dyka upp på några sekunder och dra ut en ung person på havet.

Det var det som hände när med en 10 och 14-årig flicka när de badade i Italien. De var på Sabaudia Beach, och mamman vände förmodligen bort blicken ett par sekunder.


Valerio var en dag på stranden med sin pappa och sin yngre syster, när de plötsligt hörde två flickor som ropade på hjälp.

Valerio och hans pappa tvekade inte en sekund. De skyndade sig ut i vattnet, och tack vare att Valerio tidigare tagit en första hjälpen kurs visste han precis hur han skulle hantera situationen. Livvakterna var på väg, men Valerio och hans pappa var före, och de lyckades få in de båda flickorna till säkerhet igen.


I stället för att välkomnas av en tacksam förälder, ryckte kvinnan bort 10-åringen ifrån hennes räddare utan att veta om tonåringens heroiska insatser. Hon avvisade den unga mannen som just hade räddat hennes dotter och erbjöd honom inte ens ett tack, enligt en lokal tidning.

Lyckligtvis fick andra reda på det vad han gjorde. Snart gjorde Valerio internationella rubriker och fångade uppmärksamheten hos framstående figurer.

Han fick ta emot lovord från den tidigare premiärministern Matteo Renzi och den italienska idrottsministern.

Se klippet nedan. 

Valerio är ett lysande exempel på att man aldrig ska definieras av sina motgångar! Han förtjänar verkligen allt beröm i världen! Inte undra på att de kallar honom en hjälte – dela om du håller med!

Annons