Klä en form med bacon och lägg på köttfärs – en snabbtitt på slutresultatet och jag är såld

Tacos är något som svenskarna äter mest av i hela världen. Det har nästan blivit som Sveriges nationalrätt och är given på fredagsmyset. Och den här mästerliga varianten på fredagsklassikern är verkligen jättegod.

Bläddra vidare här nedan för att lära dig göra bacontacolasagnen som är i en klass för sig.

Du behöver:

400 g köttfärs

1 pkt tacokrydda

1 gul lök

30 baconskivor

6 tortillabröd

Majs

Crème fraîche

Tacosås

Riven ost

Gör så här:

1. Ta fram en brödform och klä in den i bacon, så att halva skivorna hänger utanför.

2. Lägg tortillabröden i en hög och dela dem i tre delar. Spara övriga delar för andra användningsområden.

3. Stek köttfärsen i en stekpanna med lök. Blanda i tacokryddor. Täck botten av lasagneformen med tortilla och fördela hälften av köttfärsen ovanpå.

4. Lägg på majs.

5. Lägg på ett lager tortilla och täck med gräddfil.

6. Tillsätt tacosås.

7. Täck med riven ost.

8. … och upprepa allt med ytterligare lager. Tortillabröd, tacofärs, majs, tortillabröd, crème fraîche, tacosås, riven ost – i den ordningen. Vik sedan baconskivorna över lasagnen.

9. Släng in i ugnen, 180 grader, i 45 minuter – och din bacontacolasagne är klar.

Se klippet nedan och dela gärna vidare med dina vänner som du tror skulle uppskatta detta recept!


Dela på Facebook