Klart: Doldisen ersätter Peter Jihde i Nyhetsmorgon

I januari kom beskedet att Peter Jihde lämnar TV4 och därmed också "Nyhetsmorgon" och går över till konkurrenten MTG, som bland annat har Viasat och TV3.

– Det är lite som ”Gudfadern”. Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger han till Aftonbladet.

Sedan dess har TV4 sökt efter hans efterträdare och nu är det klart vem som kommer att ta plats vid Tilde de Paula Eby i morgonprogrammet - och under skärtorsdagen blev det officiellt vem det är som ersätter Jihde.

– Jag tycker väldigt mycket om TV4 och det gör jag fortfarande. Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt Nyhetsmorgon som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast, Och det är svårt att tacka nej när jag när man får en sådan här möjlighet, har Jihde tidigare berättat.

Under morgonens sändning av Nyhetsmorgon presenteras nu vem som blir ny kollega till Tilde de Paula Eby, Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Jesper Börjesson och Jenny Alversjö.

Sebastian von Sivers Haage heter den nya programledaren, som är självaste Malous son. Han har lång erfarenhet från just "Nyhetsmorgon" där han de senaste åren arbetat som redaktör

Det ska bli kul, säger Sebastian i sändningen.

Dela på Facebook