Klippet från Norge bevisar att Volvo är världens säkraste bil

Thorbjørn Lerfald låg bakom en personbil, och plötsligt korsade den motsatt körfält.

När Thorbjörn Lerfald skulle köra hem från Fredrikstad till Sverige blev han vittne till en dramatisk frontalkrock. Det var 27 april kl 15.45 en personbil kolliderade med en Scanialastbil i 60 km/h på motorväg 111 i Sarpsborg. Lerfald hade inte märkt något ovanligt med körningen av föraren framför honom, men plötsligt small det.

– Jag åkte bakom bilen i 10 minuter och det var inget konstigt med körningen. Sen helt plötsligt så kör han över i fel körfält. Jag tänkte ”vad fan händer nu” och hinner inte reagera. Allt hände så snabbt, säger Thorbjørn Lerfald, som körde i bilen bakom.

Som tur är hinner Thorbjørn slänga sig på bromsen och stanna framför Volvon, en XC70 Cross Country.

– Jag backade lite och gick sen och kollade hur det var med honom. Han var helt chockad, det enda han kunde säga var ”vad hände, vad hände?”. Jag hjälpte honom ut genom bilfönstret och såg att han hade lite blod i ansiktet, berättar Thorbjørn.

Efter krocken fördes föraren med en ambulans till sjukhus. Där kunde det konstateras att han var oskadd förutom ett litet sår.

– Även om fronten mosades var det inga skador inne i bilen. Hade han kört en liten bil är jag helt säker på att det hade gått åt helvete. Lastbilen var väldigt tung eftersom den var fullastad med grus, säger Thorbjørn.

Även polisen hyllar bilens säkerhet.

– Sett utifrån kraften i olyckan gick det bra. Personbilen var en ny modell med bra säkerhet, säger polisen Stian Wold till ABC Nyheter Norge.

Titta på klippet nedan:


Dela på Facebook