Krabbelurerna tar nätet med storm: En titt på innehållet och du förstår varför

Frukost sägs vara dagens viktigaste mål. På helgerna gillar jag att laga någonting gott än att bara äta gröt, flingor eller en macka. 

Jag brukar laga krabbelurer. Och vad är en krabbelur kanske du undrar då?

Krabbelurer, skrabbelucker eller snoobelurer (det finns också andra benämningar), är en maträtt som är en blandning av pannkakor och sockerkaka.

Det går bra att servera dem med socker, lättvispad grädde, färska hallon, nutella. Egentligen är det bara fantasin och smaklökarna som sätter stopp.

De är enkla att fixa själv och tar inte allt för lång tid.

Du behöver:

• 1 ägg

• 0,5 dl socker

• 1 dl mjölk

• 3 dl vetemjöl

• 2 tsk vaniljsocker

• 1 tsk bakpulver

• Smör till stekning

Krabbelurer- enkelt och gott

Posted by Maria Gounta-Larsson on Saturday, May 23, 2015

1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl, bakpulver och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.

2. Värm en stekpanna eller plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.

3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt - eller dina favorittillbehör!

Dela receptet med dina vänner på Facebook så att fler får ta det av det!

Dela på Facebook