Krossa nachos i en form och häll på detta: En titt på resultatet och vi är sålda!

Tacos är något som svenskarna äter mest av i hela världen. Det har nästan blivit som Sveriges nationalrätt och är given på fredagsmyset.

Köttfärs, tacokrydda, riven ost, gurka och burkmajs är kanske de vanligaste ingredienserna att fylla sin taco med. Dessutom kan alla fylla sin egen taco med precis vad de vill.

Idag tänkte vi dela med oss av ett recept som kommer, om möjligt, göra tacokvällarna ännu mer spektakulära. Och inte bara det, utan med detta recept sparar du även både disk och tid!

Låt oss presentera tacogratängen!

Du behöver:

• 500 g nötfärs

• 1 pkt tacokrydda

• 1 burk salsasås med valfri styrka

• Några nävar nachos, jag föredrar de med ostsmak

• 2 dl crème fraiche

• 1/2 burk inlagd jalapeño

• 1 burk majs

• 3 dl riven ost, gärna smakrik

Så gör du:

1. Börja som vanligt med att steka upp köttfärsen i en stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt tacokrydda och tacosalsa, låt koka ihop.

2. Krossa nacho-chipsen lite lätt, det ska inte bli smulor.

3. Skär upp cocktailtomaterna till mindre bitar.

4. Häll sedan i köttfärsen i formen, bred på créme fraiche, lägg på tomater, majs, jalapeño, krossade chips och avsluta med den rivna osten.

Gratinera sedan gratängen i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Den är klar när osten smält och blivit lite lätt gyllenbrun.

Serveras med lite mer nachos och koriander för de som vill.

Taco Bake!!! 💖 “Walking Tacos” all in one casserole dish!!! 💖 Get the Recipe now: http://thecookinchicks.com/2014/10/taco-bake/

Posted by Incredible Recipes on Wednesday, January 16, 2019

Dela gärna receptet med dina vänner på Facebook så at fler får ta del av det!

Dela på Facebook