Kvinna blir av misstag inlåst i en frys på jobbet. Men några timmar senare? Detta kan vi alla lära oss något av!

En kvinna arbetade med att packa kött på en stor fabrik. En dag, när hon hade avslutat sitt skift, gick hon in i fabrikens stora frys för att inspektera något när oturen var framme. På något sätt lyckades hon låsa in sig i frysen utan möjlighet att ta sig ut.

Hur hårt hon än bankade på dörren och hur högt hon än skrek var det ingen utanför som kunde höra henne. De flesta andra som jobbade på fabriken hade redan gått hem och frysens vägar är så tjocka att det är omöjligt att höra vad som händer där inne.

Tiden gick och när hon hade varit där inne i nästan fem timmar och hon var övertygad om att hon skulle dö öppnades plötsligt dörren av fabrikens säkerhetsvakt. Mirakulöst kunde hon räddas ut ur iskylan inne i frysen med livet i behåll.

När hon sedan frågade vakten hur han hade kommit att tänka på att öppna dörren, något som inte ingick i hans vanliga sysslor, svarade han:

”Jag har arbetat på den här fabriken i 35 år, hundratals arbetare kommer in och ut varje dag, men du är en av endast ett fåtal som hälsar på mig på morgonen och som säger adjö på kvällen när du går hem. Många behandlar mig som om jag vore osynlig.

Idag när du kom in på morgonen sa du, precis som alla andra dagar, ’God morgon!’. Men vid dagens slut när du skulle ha slutat noterade jag att jag inte hade hört dig säga ’hej då, vi ses i morgon’.

Detta gjorde mig orolig och fick mig att ta en extra runda i fabriken. Jag ser nämligen fram emot ditt ’hej’ och ditt ’adjö’ varje dag för det påminner mig om att jag faktiskt är någon. Men när jag inte fick höra det visste jag att något var fel. Det var därför jag letade överallt efter dig.”

Det här är en underbar och viktig påminnelse om att vi alltid måste älska och respektera våra medmänniskor. Försök att påverka de människor som du möter varje dag, du vet aldrig hur det kan hjälpa dig en dag. Om du håller med får du gärna dela den här viktiga berättelsen vidare.

Dela på Facebook