Annons

Kvinna hittar övergiven valp utanför dörren – 4 dagar senare inser hon sitt stora misstag

Annons

Den låg alldeles rädd och gråtandes i trädgården till ett hus och såg ut som en väldigt söt lite hundvalp som övergivits av någon. Familjen som hittade honom i sin trädgård tog hand om honom i några dagar innan de tog honom till veterinären och ingen av dem hade ifrågasatt det faktum att det var en liten hund. Överraskningen var stor när veterinären berättade för dem att det inte var en hund utan en australisk dingo - ett djur, som för alla er som inte visste det, är utrotningshotad.


Wandi är namnet på denna vackra Dingo valp som hittades i Wandiligong, nära Bright, Australien. Man tror att ungen hamnade i trädgården till ett hus på grund av en örn som måste ha "tappat" den där. När han hittades var han mellan 8 och 10 veckor gammal och på ryggen hade han märken som liknar klorna på en örn, anledningen till att veterinärerna hade denna hypotes.


DNA-test utfördes för att bestämma Wandis ras, vilket bekräftade hypotesen, det var en renrasig dingo. Valpen överfördes då till Australian Dingo Foundation, vars syfte är just att bevara och bevara det genetiska arvet från den ursprungliga dingon.


Det verkar som att lilla Wandi har anpassat sig väl till sin nya miljö, även om den är och kommer att förbli ett vilddjur för alltid.


I Australien finns det tre typer av dingo: den tropiska dingon, öken dingo som bor i öknarna och den alpina dingon som Wandi tillhör. De sistnämnda är de som är mest utsatta för utrotning, så upptäckten av Wandi verkar ännu mer otrolig.


”Vi älskar honom så mycket”

För Australian Dingo Foundation var det ett underbart besked att Wandi var 100 procent Dingo, då man jobbade hårt för att skydda populationen, då den är hotad att för evigt försvinna.

Wandi kommer en vacker dag bli en del av deras program med att säkerställa artens framtid. Men just nu får han njuta av livet som valp – och leka och busa dagarna långa.

– Han är full av liv och älskar allting här. Han är en smart liten dingo, vi älskar honom så mycket, säger Newman till The Dodo.

Eget Instagram-konto

Wandi har till och med fått sitt eget Instagram-konto där människor från hela världen kan följa hans äventyr. I skrivande stund har kontot över 27 000 följare .

Wandi verkar vara en helt underbar liten Dingo, nu önskar vi honom all lycka till i framtiden.

Annons