Kvinna postar ett inlägg på Facebook precis innan en tragisk bilolycka - hennes berättelse är en riktig väckarklocka för oss alla

32-årige Courtney Ann Sanford körde sin röda Toyota Corolla till jobbet när Pharell Williams hitlåt "Happy" kom på radion. Med tanke på hennes humör och kärlek till låten kunde Courtney inte låta bli att ta en "selfie" med sin mobil och dela ögonblicket på Facebook.

Den här Facebook-statusen blev det sista Courtney någonsin skrev, sa eller kände. Hon ville stanna  för att ta bilden och lägga upp den; Istället gjorde hon det när hon körde. Medan Courtney var upptagen med att lägga upp bilden på sin Facebook styrdes hennes Toyota Corolla över mittstrecket och över på mötande trafik.

Courney krockade med en tio ton tung lastbil medan hon körde i 70 kilometer i timmen. Bilen for åt sidan av vägen, kraschade in i ett träd och tog sedan eld.

Courtney dog omedelbart. Hennes föräldrar, mormor och två bröder var i tårar var förkrossade. Hon hade en lovande karriär inom sjukvården, men i slutändan förändrade ett dåligt beslut allt.

När hon identifierats började polisen förhöra hennes vänner och familj. Då fick de veta att Courtney Ann Sanford gjort ett inlägg på Facebook vid ungefär den tid som olyckan måste ha inträffat. Polisen tittade närmare på uppgiften och såg att posten måste ha lagts ut bara sekunder före dödsolyckan.

– Facebookposten kom klockan 8.33, vi fick larmet om olyckan 8.34, säger Chris Weisner vid polisen i High Point till MyFox8.

Polisen hittade Courtneys mobiltelefon vid olycksplatsen. Facebook-posten syntes fortfarande på skärmen. "Happy-låten gör mig så HAPPY (lycklig)".

När man pratade om den tragiska olyckan med olika medier, jämförde polisen Chris Weisner Courtney olycka med många meddelanden man har sänt Internet, TV och även radio som varnar mot att sitta med mobilen medan man kör. 

– Det här är förstås väldigt sorgligt, men det är en smärtsam påminnelse för alla, du måste ha uppmärksamheten på vägen och på ditt körande när du sitter bakom ratten, säger Chris Weisner.

Enligt lagen (1 december 2013) får du som förare inte använda kommunikationsutrustning på ett sätt som gör dig ouppmärksam och farlig i trafiken. Ouppmärksam är du till exempel om du trycker in en adress på din GPS, knappar på din taxameter, skriver sms eller besöker Facebook eller Instagram när du kör. Tänk på att lagen är till för att skydda dig och andra i din omgivning.

Dela och hjälp till att sprida informationen vidare.


Dela på Facebook