Annons

Kvinna slutar jobbet för att ''skämma bort make'' som en hemmafru på 1950-talet

Annons

Katrina Holte gav upp sin karriär vid endast 30 års ålder för att bli en hemmafru. Sedan september 2018, utför Holte, som jobbade på en stressig löneavdelning, nu hushållssysslor medan hon väntar på att hennes man, Lars, 28, kommer hem från sitt jobb som ingenjörschef i Hillsboro, Oregon.

Förutom att hon säljer hemsydda kläder och håller ordning på huset, verkar Katrinas nya liv mycket likt det klassiska hemmafrulivet, även om det är något nytt i den modern feminismen.

Vad skulle du göra för din äkta hälft? Många av oss skulle göra det där lilla extra för att göra vår äkta hälft lycklig. När allt kommer omkring, ju lyckligare din äkta hälft är, desto lyckligare är du!

Men, Katrina Holt tog saken en snäpp högre till det som kvinnor har undvikit sedan 50-talet. Hon lämnade ett lönsamt jobb inom lönadministration för att göra sin man lycklig i deras engelskinspirerade hus.


Holte vaknar nu varje morgon kl 06:30, lägger fram sin makes kläder, lagar frukost och packar hans lunchlåda innan han går till jobbet. Årtionden sedan, kallades detta helt enkelt för äktenskap. I dagens moderna samhälle där kvinnorna arbetar verkar detta vara lite revolutionerande.

Katrinas dagar tillbringas med tvätt, dammsugning, damning och att sy egentillverkade kläder som hon säljer internationellt via sin hemsida.


För att klargöra saker och ting, Katrina Holte gjorde inte detta bara för att det skulle gagna hennes man. Hon var trött och utmattad, jobbandes på livlig och stressig kommunal löneavdelning.

"Det känns som att jag nu lever som jag alltid har velat", säger Katrina i en intervju med Mirror. "Det är ett drömliv och min man delar min bild."


Stressen på jobbet ledde till att Holte stannade hemma från jobbet oftare, där hon är älskad och uppskattad. Att gå tillbaka till de förlegade könsnormerna med hemmafrurollen är ingenting som stör Katrina.

"Det är mycket jobb. Jag har massor av disk, tvätt och strykning," tillägger Katrina, "men jag älskar det och det hjälper mig att ta hand om min man och det gör mig faktiskt lycklig."

"Jag tycker att en man behöver sin fru för att få honom att känna sig bortskämd då och då."


Katrina tillägger att hon faktiskt älskar de här "gammaldagsa värderingarna" och att hon tillbringar timmar med att se till att allt är i sin ordning. Hon klär sig också i 50-talsinspirerade kläder hon syr själv och dekorerar huset tidsenligt också.

Både Katrina och hennes man Lars insisterar på att det är hennes beslut och att de båda drar fördel av den traditionella rollen.

Hur får Katrinas beslut dig att kännas? Skulle du förändra dig så här mycket för din äkta hälft eller skulle du kunna tänka dig att inspireras av en gammal era? Vi skulle tycka om att höra din åsikt om Katrina Holtes livsstilsbyte.

Annons