Annons

Kvinnan adopterar oönskade valpen – veckor senare ger den henne detta och avslöjar sin hemlighet

Annons

Energiska valpar kan sannerligen kräva en hel del av sina ägare. Oturligt nog för lilla Penny kunde ingen hantera hennes beteende. Den stackars hunden hade titt som tätt lämnats tillbaka på djurhemmet eftersom ingen verkade kunna hantera hennes nycker.

Så fortsatte det fram tills en dag då Penny verkligen hade tur. En kvinna vid namn Leonora Anzaldua föll pladask för Penny sekunden hon såg henne på hemmet. Leonora förstod att Penny behövde både kärlek och stimulerande aktiviteter för att hålla sig lugn.


Pennys tidigare ägare hade inte gett henne tillräckligt med uppmärksamhet och stimulans, vilket ledde till att hon förstörde och tuggade på allt hon såg. Leonora såg dock till att Penny alltid fick leka och att hon var underhållen. Resultatet av detta var att Leonora fort insåg hur smart just denna valp var.


Först av allt lärde Leonora Penny att sitta på kommando. Hunden lärde sig detta redan på 3e försöket och Leonora fortsatte då med mer avancerade trick. Med en ålder på endast åtta månader var Penny en expert på att lära sig, och utföra trick.

Leonora hade fått lära sig att hundar var lika smarta som ett litet barn och beslutade sig för att själv prova teorin. Hon köpte ett set bokstäver till Penny och lärde henne att känna igen olika former och att stava sitt namn.

I klippet nedan kan du själv se Penny stava sitt namn. Penny är en helt fantastisk liten hund! Dela gärna artikeln vidare så fler får chansen att läsa om henne.

Annons