Annons

Kvinnan föder 3 mörkhyade barn på BB – då brister pappan ut i tårar

Annons

Aron och Rachel Halbart har fått fördomar på nära håll, även om de förtjänar all respekt för sitt modiga beslut. Oavsett etnicitet verkar det som många människor har åsikter om hur en familj ska se ut.

Paret bestämde sig för att adoptera tre afroamerikanska barn, för att Rachel hade svårt att bli gravid. De var fast beslutna att erbjuda ett hem för barnen som annars inte skulle få en familj.

De lät inte något så ytligt som hudfärg stå i vägen, men beslutet skulle få starka reaktioner.

”Vi visste, speciellt i den amerikanska södern, att ett ljushyat par med mörkhyade barn skulle skapa en mängd olika reaktioner. Det kommer alltid finnas en äldre, vit kvinna på mataffären som tittar på oss med ren avsky, eller en afro-amerikansk mor som tittar på oss och bara skakar på huvudet”, berättar Aaron i artikel i Washington Post.

När paret hörde talas om embryoadoptioner bestämde sig Aaron och Rachel för att de ville ha fler barn.

Strax efter fick Rachel in  två afroamerikanska tvillingembryon, som hade varit nedfrusna i över 15 år. Anledningen till den kontroversiella beslutet var att deras två adoptivbarn skulle få liknande syskon.

”De förstod våra tankar kring hur våra barn skulle matcha i hudfärg och de var väldigt hjälpsamma i beslutet att välja afro-amerikanska embryon”, skriver Aaron.

Sex veckor senares besökte de läkaren för att se hur det gick med deras små embryon. De anade inte att ett av av embryona hade delats i två.

”Vi började beskriva allt för vår doktor på spanska (väldigt knackig spanska, ska sägas). Han frågade oss om vi var säkra på att vi hade inplanterat två embryon. Ja, det är klart att vi är säkra, svarade vi. Då visade det sig att ett av dessa embryon hade delats i två inuti Rachels livmoder”, berättar Aaron.

Rachel var alltså gravid, inte med tvillingarna - men med trillingar!

Efter förlossningen, kunde Aron och Rachel kalla sig stolt mor och far till fem barn.

”Det värmer i hjärtat att se alla våra vänner och familj uttrycka ett överväldigande stöd för vår familj och det ovanliga sätt som vi har byggt den på. I våra sinnen lever vi bara ut vår dröm. En dröm som kanske inte ser ut som den genomsnittliga familjen, men en som vi är tacksamma kunde bli verklighet i ljuset av vårt lands historia”, säger Aaron och fortsätter:

”Jag kände ren glädje under graviditeten när jag tittade på min son och dotter, med hans mörkbruna hud och henne med det lockiga håret och lätt bruna hud, kyssa min ljushyade frus växande mage. Varje kväll sa de god natt till de tre växande små flickorna i hennes mage, och nu får de äntligen säga god natt till sina småsyskon – ansikte mot bedårande ansikte.”


Aaron beskriver familjen i en suggestiv sätt.

"Jag kan minnas hur en vän som gick igenom en adoptionsprocess berättade för mig att han alltid hade velat se sin familj som ett litet FN. När jag nu ser på min växande familj, så föredrar jag att ta det ett steg längre, och jag vågar säga att vår familjebild är en liten antydan av himlen”.

Se videon på familjens speciella resa:

Annons