Kvinnan hävdar att 'funktionshindrade människor bör inte tillåtas på biografer' - då säger en man ifrån

Jag väntade i kö för att köpa biljetter i en biograf, och det fanns en man framför mig med cerebral pares (eller MS eller någon annan hemsk sak som sätter dig i en stol och förstör din kropp).

Det tog ett tag. Jag såg den här killen kämpa med att öppna ett kuvert genom att hålla den med tänderna och använda sin enda funktionella hand. Jag var inte säker på vad jag skulle göra, att erbjuda hjälp skulle kanske vara förolämpande, så jag väntade lugnt. Han gjorde det innan personen framför honom blev klar med kassören ändå, och det såg ut som om han hade gjort det innan.

Han rullar fram till disken och det tar honom en minut för att få ut sitt biokort och betala för biljetten. Kvinnan bakom mig började säga (höga) nedsättande kommentar om hur "Människor som dem borde inte få gå på bio."

Jag var rasande. Det var en typ av ilska som jag aldrig har upplevt tidigare. Först visste jag inte vad jag skulle göra. Hon sa något annat, och mannen före mig stannade. I det ögonblicket vände jag mig om och sa till henne: "Vi borde alla vara glada att vänta i den här kön på våra egna två fötter. Håll dina falska tankar till dig själv."

Kvinnan såg chockad ut och killen bakom mig lutade sig framför sin dejt och sa "Jäääävlar..." Hans dejt tittade på mig som om hon just hade kissat på sig.

Kvinnan bakom mig stängde sin mun.

Det tog en stund för mannen vid disken att betala för biljetten, men när jag kom dit sa kassörskan att jag kunde gå på vilken film jag ville, mannen före mig hade betalat för mig och sa "tack."

Om du, den funktionshindrade killen, läser detta, gjorde jag inte det för att få en belöning, jag gjorde det, eftersom ibland är människor riktiga idioter, och ingen förtjänar att uppleva det du gjorde idag. Tack för filmbiljetten, filmen var fantastisk.

Var vänlig dela denna historia med andra för att visa vänliga handlingar går inte obemärkta

Dela på Facebook