Kvinnan ligger livlös i ödemarken – men titta nu vem som smyger fram från skogen

I flera veckor hade någon sett en hund gå omkring ensam vid bergen i Evans Creek i USA: När en man närmade sig sprang hunden bort. Hunden kallades "Bear", trots att han inte på något sätt liknade en björn - han var bara skinn och ben.

bear1

När Amanda och hennes kompis Dylan hörde om hunden som nästan hade svalt ihjäl, gick de ensamma i bergen för att rädda honom.

De hittade Bear snabbt, men som alla andra hade de problem med att få honom i bilen. Varje gång de närmade sig, sprang han bort och höll sig på ett säkert avstånd. Hunden som desperat behövde hjälp, var omöjlig att hjälpa.

"Vi försökte i flera timmar att få honom i bilen, men det hjälpte inte", säger Amanda.

bear2

Det var då de kom på en genial idé. Amanda lade sig på marken och låtsades att hon skadades. Hon stönade och grät - och så småningom närmade Bear själv - centimeter för centimeter.

Det tog flera timmar. Men till slut kom han fram till henne.

bear3

"När han kom fram till mig, lade han sig bredvid mig för att värma mig", säger Amanda. Och efter 2 timmar hade Amanda vunnit ”Bears” tillit och han kände sig säker på att hon inte ville honom något ont.

"Jag bar in honom i bilen, och vi åkte till veterinären", säger Amanda.

bear4

Efter en tur till veterinären och massor av mat och kärlek, är Bear nu en helt frisk hund, som inte är rädd för människor. Han bor med de två som räddade hans liv - Amanda och Dylan.

bear5

Om du också blev glad av att läsa denna fantastiska räddningsinsats, dela gärna vidare artikeln på Facebook!

Dela på Facebook