Annons

Kvinnan påstås vara ''för ful'' för att synas på bild – slår tillbaka mot mobbarna på genialt sätt

Annons

Ibland får människor självförtroende bakom en skärm och ett tangentbord. Ibland kan detta användas för något bra och människor stärker sig själva med positivitet . Men ibland leder det också till troll på nätet som tror att anonymitet ger dem rätt att vara oförskämda och hemska. Tyvärr attackerade de nyligen bloggaren och journalisten Melissa Blake, men hon var redo att slå tillbaka.

Melissa skriver om allt från sex och relationer till att prata om sin funktionsnedsättning. Som funktionshindrad journalist utsätts hon för nätmobbare regelbundet och hon lär sig att hantera dem. När en av hennes kolumner diskuterades på en konservativ YouTube-kanal, kom de förutsägbara kommentarerna.

Hon delade skärmdumpar av kommentarerna på Twitter. "Påminnelse om att det är så det är att vara en handikappad kvinnlig skribent på internet OCH #DettaÄrAmerika 2019."

Hon tvingades läsa att hon ser ut som en blobfish, eller en potatis med ansikte.

Lyckligtvis fann hon det perfekta sättet att slå tillbaka mot alla hatare.

38-åring Melissa Blake föddes med ovanliga Freeman-Sheldon-syndromet. Det innebär att hon är rullstolsburen och har ett unikt utseende. Melissa har under sitt liv tvingats genomgå 25 operationer, och hon måste också använda sig av rullstol för att ta sig fram.

Ett vanligt symptom när man har Freeman-sheldon syndrom är att personen i fråga har ett annorlunda ansikte. Munnen kan puta, och näsan saknar brosk.

I ett inlägg beskriver först Melissa vad hon stött på för hån under den senaste tiden:

”Jag är fet, ful, ser ut som en blåsfisk, en ballong och en potatis med ett ansikte”, skriver hon och bifogar bilder på de elaka kommentarerna.

Någon gick till och med så långt och skrev att Melissa borde förbjudas ”eftersom hon är för ful”.

”Folk undrar varför jag har kämpat så mycket med självacceptans när det gäller mitt utseende och vårt samhälles uppfattning om vad som är vackert. Det är på grund av kommentarer som dessa, kommentarer som avfärdar mig”.

”Detta är bara ännu ett exempel på den typ av kommentarer som människor med funktionsnedsättningar möter varje dag och det är något jag ständigt försöker ändra på”.

Melissa Blakes fantastiska svar till hatarna

Melissa är inte den som ger upp och låter inte sina plågoandar vara de som får sista ordet. Melissa visade sig nämligen ha det perfekta svaret till de som sa att hon inte skulle ladda upp bilder på sig själv. Så vad gjorde hon? Hon laddade upp ännu fler.

 Hon slog till med ett nytt inlägg – med hela 3 porträtt i samma bild.

”Människor har sagt att jag borde förbjudas från att lägga upp foton på mig själv eftersom jag är för ful. Jag vill bara svara högtidligt på det här – med dessa 3 selfies.”

Hennes fantastiska svar fick den effekt hon hoppas på. Hennes inlägg har fått över 279 000 gillamarkeringar, och hon har fått tusentals nya följare! 

Hjälp oss att sprida denna historia genom att klicka på dela-knappen nedan. Tillsammans kan vi förhoppningsvis minska problemen med mobbning bland både barn och vuxna!

Melissa Blake, du är en sann inspiration! Vi önskar dig all lycka!

Annons