Kvinnan ska precis gå på sitt plan – då slänger hon ett öga på främlingen och inser att något är fel

De flesta av oss gillar inte när flighterna blir försenade eller inställda. Man är trött och vill åka hem, och de flesta klagar högt. Men denna kvinna, Shaina Murry från USA, sköt upp sitt flyg till en senare avgång för att hjälpa en medmänniska i nöd.

Historien om Shaina sprider sig nu i rekordfart.

Händelsen ägde rum tidigare i år, när Shaina skulle flyga från Dallas i Texas. Hon gick runt och letade efter sin gate när hennes blick fastnade på en främmande man. Han låg på golvet och såg ut att må dåligt. Så Shaina bestämde sig för att se om allt var bra med honom.

”Det var uppenbart att något var fel, jag visste bara inte vad. Efter att ha ställt några frågor verkade det bäst att ringa efter sjukvårdare”, skriver Shaina Murry på Facebook.

Mannen, vars namn var Will, förklarde att han var orolig över att missa sitt flyg medan de väntade på hjälp.  

Efter att ha pratat lite insåg Shaina småningom att Will var autistisk. Sedan bytte hon strategi. Hon lugnade ner honom och försäkrade honom om att han skulle hinna till flyget i tid. Hon ringde dessutom Wills mamma för att berätta att han inte mådde så bra. 

Med mamman på telefon och sjukvårdarna på plats konstaterade de att Will behövde få i sig någon mat och dryck. De trodde att detta skulle lugna ner honom.

Sjukvårdspersonalen tvivlade starkt på att det var en bra idé att låta Will flyga, men Shaina var fast besluten att hjälpa honom så gott hon kunde.

”Jag pratade med American Airlines och sjukvårdarna på flygplatsen och jag sa till sjukvårdarna att jag kunde ta ett senare flyg, äta lunch med honom och se till så han kom på sitt plan utan problem”, skriver Shaina Murry på Facebook.

Flygbolaget American Airlines accepterade föreslaget utan att tveka, och de gav Shaina ett flygbiljett till ett senare flyg.

”Den här dagen blev inte alls som jag hade föreställt mig. Den blev så mycket bättre. Jag hade en fantastisk lunch med en underbar ung man från Louisville, Kentucky. Även om jag inte känner honom särskilt väl så vet jag att han har ett hjärta av guld och en underbar mamma och syster som han älskar väldigt mycket, och efter att ha sms:at med hans mamma – hon älskar honom exakt lika mycket”, skriver Shaina Murry på Facebook och fortsätter:

”Någon gång då och då behöver vi alla lite hjälp. Oavsett funktionshinder, ålder eller social status. Tack för att du gjorde min dag, Will!”

Medan alla andra bara gick förbi Will tvekade inte Shaina en sekund på att stanna och hjälpa en medmänniska - en riktig hjältinna!

DELA gärna historien för att hylla Shainas underbara insats – och uppmuntra fler att göra likadant!

Dela på Facebook