Laial: Min dotter blir inte mindre muslim av att gå i kyrkan

Norska 30-åringen Laial Ayoub är muslim, hon skrev en statusuppdatering som har fått många att reagera. Hon har en dotter som är 6 år gammal och muslim, precis som hon själv, dottern går i en skola som ibland har lektioner i en kyrka.

Men när Ayoub kom till skolan med sin dotter hände något som gjorde henne riktigt upprörd.

Det var en okänd kvinna som också var muslim blev förbannad på henne, hon menade att barnen inte fick gå i kyrkan.

[contentblock id=3 img=gcb.png]

Läs hennes inlägg som hyllas av hela Norge nedan:

Jag kom till skolan nu för att lämna min dotter och la en lapp på hennes hylla om att hon SKA gå i kyrkan i dag. Vi kan säga ifrån om vi inte vill att våra barn ska vara i kyrkan. Helt plötsligt kommer en kvinna fram till mig (hon har barn i en annan klass) och nästan skriker: Hur kan du skicka ditt barn till skolan??? Vi är muslimer!

Vem är det som säger att vi muslimer inte kan gå till kyrkan?

För mig är det viktigt att Janet lär sig om alla religioner och om likheter mellan dem, i stället för om alla olikheter. Det är också viktigt att hon lär sig att vi måste acceptera och visa respekt för alla religioner, för det är det islam handlar om!

Under min uppväxt har jag varit i både kyrkor och synagoger då jag gick i skolan, och det betyder inte att jag blev mindre muslim på grund av det. Tvärtom har jag en bred förståelse och är en av de som respekterar och accepterar alla, oavsett vad de tror på.

Då vi var små och flydde till Italien var det en kyrka som tog emot oss och gav oss tak över huvudet! Vi bodde där i några dagar innan vi blev mottagna av en kristen värdfamilj. Där bodde vi i ett år innan vi flyttade till Norge. Jag blev inte mindre muslim av det heller!

Så, dagens utandning är härmed slut.

Ha en bra dag allihop!

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[contentblock id=6 img=gcb.png]

Dela på Facebook