Annons

Läkaren Uffe slår larm inifrån sjukhuset – efter kaoset: ''Bli inte sjuk nu''

Annons

Samtliga avdelningar på Södersjukhuset i Stockholm är överbelagda och på akuten ligger 17 patienter som behöver läggas in – men som det inte finns någon säng till. Det skriver läkaren Uffe Hylin i ett inlägg på Facebook som har fått över 24 000 delningar.


”Söndagskvällsrapport från jouren: Nu har vi helt fullt på Södersjukhuset. Alla avdelningar är fullbelagda och överbelagda”, skriver Uffe på Facebook där han också poserar med en allvarsam uppsyn.

Han fortsätter:

”På akuten ligger det 17 patienter som behöver läggas in, men som det inte finns någon säng till. Den som väntat längst på en vårdplats har väntat i mer än 15 timmar”.


Uffe Hylin, 57, arbetar som ortoped och skickar en passning till politiska besluten som fattades under hösten. Då sades 200 personer – läkare, sjuksköterskor och annan personal – upp från Södersjukhuset och Danderyds sjukhus. Samtidigt varslade Karolinska 600 anställda.

”Detta ska ses i relation till att politikerna i regionledningen tycker att det råder sådan arbetsbrist i vården att läkare och undersköterskor måste varslas om uppsägning”, skriver Uffe Hylin.

Han avslutar sitt inlägg med orden:

”Ett gott råd: Bli inte sjuk nu.

Söndagskvällsrapport från jouren: Nu har vi helt fullt på Södersjukhuset. Alla avdelningar är fullbelagda och...

Posted by Uffe Hylin on Sunday, January 12, 2020

Vad har du att säga om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Annons