Annons

Läkarna räddade patientens liv - genom att hälla i honom 5 liter öl

Annons

Du kanske har hört historier om folk som blivit så fulla att de fått magpumpats på all sprit de hällt i sig. 

Men du har säkert inte hört om någon som fått alkohol pumpat IN i kroppen för att överleva - förrän nu. 

Det här är exakt vad som hände med en man när han var inlagd på sjukhus i Vietnam med alkoholförgiftning och läkare var tvungna att pumpa in fem liter öl direkt i magen för att rädda hans liv, skriver Daily Mail.

Svävade i livsfara

För att stoppa honom för att dö och förhindra att hans lever behandlar höga nivåer av metanol från drycken,  administrerade specialisterna omedelbart tre ölburkar vid ankomst.

Därefter gavs en burk öl till patienten Nguyen Van Nhat varje timme tills totalt 15 burkar hade töms och han lyckades återfå medvetandet.

Chefen för sjukhusets intensivvård, Dr. Le Van Lam, avslöjade att halterna av metanol i Nhat blod var 1 119 gånger högre än medelgränsen.

Läkaren förklarade att när kroppen förbränner alkohol så förbränner den etanol först och därefter metanol. När kroppen börjar förbränna metanol så uppstår formaldehyd och sedermera metansyra, vilket sänker blodets ph-värde som i sin tur kan orsaka blindhet och vara livshotande.


Gammal beprövad metod

Metoden att göra en patient full igen för att undvika uppkomsten av metansyra är dock inte ny.

– Att hälla i någon 15 burköl är ganska ovanligt, men en beprövad metod. Kanske hade läkarna inte tillgång till någon annan alkohol, det viktigaste vid ett sådant läge är att få i patienten alkohol igen, säger Hans-Jörg Busch, fysiolog vid Freiburgs universitetssjukhus, till Dpa.

Mannen skrevs ut från sjukhuset efter 3 veckor.

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får den här viktig informationen!

Annons