Annons

Läkarnas varning: Därför ska du inte använda toalettpapper

Annons

Det är nog inte många som inte använder toalettpapper när de går på toaletten. Men blir man verkligen helt ren om rumpan? Nu varnar läkare för att det klassiska sättet att torka sig inte fungerar – och många kändisar håller med:

– Om jag kommer hem till en kvinna och ser toalettpapper, då förklarar jag det här, säger skådespelaren Terrence Howard.

Länder som Japan, Italien och Grekland använder bidéer i toaletterna när man gjort sitt toalettbesök, skriver Daily Mail. Och enligt sajten Tonic finns bidéer i 90% av alla hushåll i de länderna.

Daily Mail skriver nu att läkare varnar för att vanligt toalettpapper inte gör dig helt ren.

Och vad är en bidé då? En bidé ser lite ut som ett handfat som står på golvet. Den fungerar precis som ett handfat men den används faktiskt för att tvätta rumpan efter ett toalettbesök.


Rose George som är författare till boken “The Big Necessity”, berättar för Tonic varför toalettpapper inte tar bort avföringen som det borde.

– Jag tycker att det är häpnadsväckande att miljoner människor går runt med smutsiga rumpor när de tror att de är rena. Toalettpapper förflyttar skit – men tar inte bort det, säger han.

Även många kändisar – exempelvis Will Smith, Terrence Howard och "will.i.am" ställer sig bakom att det är bättre att använda sig av en bidé eller våtservetter. (Kom ihåg att våtservetter inte ska spolas ner!)

Den amerikansk skådespelaren Terrence Howard går till och med så långt att han hävdar att han "inte litar på kvinnor som använder toalettpapper":

– Om de använder torrt papper får de inte bort allt. Det är bara smutsigt. Om jag kommer hem till en kvinna och ser toalettpapper, då förklarar jag det här, sa han i en intervju med Elle Magazine.

Men det är inte bara renligheten som spelar in i kritiken mot vanligt toalettpapper. Daily Mail skriver också att överdriven användning av toalettpapper kan leda till sår i rumpan och hemorrojder i ändtarmsöppningen.

Kommer du att ändra dina toalettvanor? Dela gärna med dina vänner och din familj så de också får veta det här!

Annons