Läraren ber eleverna skriva upp namn på klasskamrater de hatar. Det läraren gör näst? Wow...

60 000 barn är utsatta för mobbning i Sverige och det är något vi aldrig kan acceptera. Det den här läraren gjorde med sin övning fick eleverna att tänka om. Hon gav sina elever i uppgift att genom föra en enkel övning. De skulle skriva upp namnen på de klasskamrater som de hatade, men ingen utav eleverna var beredd på lärarens nästa steg..

Vi vet inte om denna berättelse har något sanningsenligt i ryggen, men budskapet är lika viktigt ändå.

Berättelsen:

En lärare bad sina elever att ta med några tomater i en plastpåse till skolan. På varje tomat skulle de skriva ett namn på en person som de hatar. På så sätt, kommer antalet tomater vara lika många som de personer barnet hatade. Övningen var enkel: Hatar du fem personer i skolan så tar du med dig fem tomater.

Nästa dag kom barnen till skolan med sina tomater, precis som avtalat. Några hade två i sin påse, andra hade tre stycken och några hade så många som 20 stycken.

Läraren förklarade att eleverna måste bära med sig tomaterna vart än de går i två veckors tid. Det spelade ingen roll om du går på toaletten eller till gymnastiken, tomaterna skulle vara med. Allt eftersom dagarna passerade började barnen klaga på sin läxa. Tomaterna började bli dåliga och luktade illa. De elever som hade många tomater i sin ryggsäck klagade på det var tungt att bära och att det luktade väldigt illa.

Efter en vecka frågade läraren eleverna vad de tyckte om sin uppgift.

Barnen klagade på den fruktansvärda, ruttna lukten och hur tungt det var att bära, speciellt de som hade många tomater.

Läraren: ”Det fungerar på samma sätt i ditt hjärta när du inte gillar vissa människor. Hat gör hjärtat dåligt och du bär med dig det överallt. Om du inte stå ut med lukten av ruttna tomater i en vecka , föreställ sig konsekvenserna av bitterhet och hat som ditt hjärta får bära på varje dag. Hjärtat är en vacker trädgård som behöver regelbunden omvårdnad, låt det inte växa ogräs där. Förlåt dem som du tycker har sårat dig eller personer du stör dig på. Detta ger mer plats åt att förvara bättre saker, som i sin tur kan växa.

Bli bättre, inte bitter!

Dela gärna vidare om du håller med om budskapet i denna text!

Dela på Facebook