Annons

Läraren kräver att föräldrar tar ansvar för ouppfostrade barn – nu sprids inlägget över hela nätet

Annons

Stökiga barn, jobbiga föräldrar, hög arbetsbelastning och dålig lön.

Läraren Julie har tröttnat – och berättar varför hon säger upp sig i ett dramatiskt inlägg på Facebook.

Julie Marburger, en lärare från Texas, delade med sig av ett väldigt rörande inlägg på Facebook.  Stökiga barn, jobbiga föräldrar, hög arbetsbelastning och dålig lön var de primära anledningarna till att den unga läraren till slut sa upp sig, uppger brittiska Metro.

"Föräldrar har blivit allt för oförskämda – och deras barn är ännu värre", skriver Julie.


"Min chef kommer kräva en förklaring"

Julie förklarar vidare att över hälften av eleverna riskerar att bli underkända, och att föräldrarna inte har tyckts bry sig om att svara på de mejl och telefonsamtal som gått ut i flera månader.

"Men nu kommer jag nog få tillbringa hela nästa vecka med att ta emot samtal och mejl från oregerliga föräldrar som vill veta varför jag har underkänt deras barn", skriver hon och fortsätter:

"Min chef kommer kräva en förklaring en förklaring till varför jag har underkänt så många utan att ge dem stöd, även om jag i princip har gjort allt förutom att studera åt dem".


Lärarens kritik mot föräldrarna

Men problematiken handlar faktiskt inte bara om barnen eller den fysiska skolmiljön – föräldrarna är inte alltid att leka med heller.

”Jag har fått nog av avsaknaden av respekt som barnen visar mot skolmaterialen och deras personliga saker.

Dessvärre menade en förälder att jag inte skulle hålla hennes son ansvarig för hans beteende och det här sa hon väldigt otrevligt, samtidigt som han stod bredvid.”


”Folk MÅSTE verkligen sluta 'curla' och tillåta allt barnen gör. Detta är ett fenomen som sprids som en löpeld över samhället.

Det är inte rättvist mot vårt samhälle, och än viktigare, det är inte rätt att lära barnen att det är okej att bete sig så här. Det här kommer inte att ge dem ett framgångsrikt och lyckligt liv.”

Julie menar även att hon får lite ekonomiskt stöd av skolan – och att hon tvingats köpa in en hel del utrustning för egna pengar.


Inlägget har i dagsläget över 425 000 delningar. Hon fick massor av support av andra lärare och föräldrar som tänkte likadant. Julie blev till och med inbjuden till ”Good Morning America”, som är ett känt morgonprogram i USA.

”Det var inte min tanke att bli en talesperson för någonting. Jag är inte den mest kvalificerade personen att göra det och jag är absolut inte världens bästa lärare. Men trots det kanske mina ord kunde röra många”, skrev Julie.

Vad tycker du om Julies åsikter? Har föräldrarnas vilja att skydda barnen gått för långt?

Annons