Läraren fyller glasburken med golfbollar. Anledningen ger eleverna en påminnelse som de aldrig glömmer

Denna lärare delade med sig sin livsfilosofi med sina elever i ett försök få dem mer medvetna om hur små saker kan ta bort fokusen från det som verkligen betyder något i livet.

En manlig lärare valde en dag att hoppa över den vanliga undervisningen för att ge sina elever en lektion om livet genom en burk, golfbollar, småsten, sand och kaffe.

Utan att säga något ställde läraren en tom burk inför sina elever och började fylla den med golfbollar. När det inte fick plats mer fler bollar i glasburken, frågade han klassen om de var överens om den var full. De var överens om att så var fallet. Men då började läraren att fylla burken mellan golfbollarna och återigen frågade klassen om burken var full. De sa även denna gång ja. Då tog läraren en påse med sand som han hällde mellan bollarna och småstenarna. Han frågade igen om det var fullt, och klassen svarade enhälligt ja!

Därefter tog läraren två koppar kaffe och hällde i glaset. Och den fyllde nu resterande hålrum i glaset. Medan klassen skrattade, sa läraren:

– Föreställ er nu att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga saker, familj, barn, pojk- och flickvänner, vänner, god hälsa och vad ni brinner för. Enkelt uttryckt, saker som, om allt annat gick förlorat, ändå skulle ge er ett lyckligt liv. Småsten föreställer andra saker som är viktiga: jobb, ditt hus, din bil. Sanden representerar alla andra sysslor.

Efter en liten paus fortsatte läraren:

Om ni lägger sanden i burken först, finns det ingen plats för varken grus eller golfbollar. Detsamma gäller för livet i allmänhet. Om du lägger all din tid och energi på de små obetydliga sakerna, kommer du aldrig kunna ge tid till saker som är viktiga. Uppmärksamma därför de saker som är viktiga för din lycka, leka med barnen, ta var på din hälsa, bjud dina nära och kära på middag. Spendera tid på din hobby, för det kommer alltid att finnas tid att städa huset. Prioritera golfbollar, resten är bara sand.

När en elev frågade vad kaffet representerade, log läraren och svarade:

– Det är bara för att visa att oavsett hur upptaget livet kan verka, finns det alltid plats för ett par koppar kaffe med en vän.

Dela på Facebook