Annons

Läraren jobbar på skolan i 45 år – när hon dör avslöjas en stor hemlighet

Annons

Genevieve Via Cava var en vanlig lärare med en extraordinär hemlighet. Genevieve tillbringade 45 år av sitt liv som lärare för elever med särskilda behov i Dumont, New Jersey.

Hon klippte kuponger, försökte spara sina pengar och leva ett ödmjukt liv. Genevieve tog aldrig semester och brukade vanligtvis använda samma gamla kläder. Hon sparade verkligen alla pengar hon kunde.

Genevieve hade ingen familj, men hon ansåg hennes elever med särskilda behov var en del av hennes familj. Att hjälpa dem att växa och utveckla var hennes riktiga passion i livet. Det var där hon kom till liv!


Gick i pension 1990

Till och med efter sin pension, 1990, var hon en flitig besökare på skolan. Där kunde hon dyka upp och ta en fika med rektorn eller bara prata med elever. I oktober 2011 lämnade Genevieve jordelivet vid en ålder av 88 år.

– Hon var väldigt generös och hade ett stort hjärta, säger grannen Richard Jablonski till CBS New York.

Bar på chockerande hemlighet

Kolleger, grannar och bekanta kanske trodde att de visste vem Genevieve var. Men vad de inte hade en susning om var att den måttfulla lärarinnan bar på en stor, omtumlande hemlighet – hon var nämligen multimiljonär.

– Jag blev helt golvad av det, säger grannen Richard Jablonski till CBS New York.

Jablonski fick reda på hennes rikedom när han fick hem ett brev om att han skulle få ändra en stor summa pengar. På samma sätt fick skolan hon arbetade på i 45 år reda på den stora hemligheten. De fick en check på 1 miljon dollar, cirka 9,4 miljoner svenska kronor.

– Vi har aldrig varit med om någonting liknande, säger rektorn Emanuele Triggiano till CBS New York.

Skolan kommer nu att införa ett särskilt stipendium på en kvarts miljon kronor till studenter med särskilda behov, som vill ha möjligheten att fortsätta sina studier på universitet- och högskola-nivå. Detta namnges efter lärarinnan med ett hjärta av guld, som gjorde allt för barnen och ungdomarna på Dumontskolan.

Hur otrolig är den här damen? Har du en favoritlärare som du älskade i skolan? Har du fortfarande kontakt med någon av dina gamla lärare?

Annons