Annons

Läraren Michael skaffade ett skåp till klassrummet - anledningen är genial

Annons

Mobiltelefonen har successivt blivit en permanent följeslagare för ungdomar i alla åldrar, till stor förtvivlan för många lärare som ständigt upplever elevernas brist på fokus exakt på grund av mobilen. Oavsett om det är ett meddelande som ska besvaras, ett inlägg på Facebook eller helt olika saker.

Oavsett orsaken finns varje år en evig kamp för användningen av mobiltelefoner i skolor, och allt fler skolor väljer att införa restriktioner för denna användning. Vissa skolor har ingen begränsning, vissa skolor tillåter mobiltelefoner på fritiden, och andra gör inte alls.

Michael Lee arbetar som bildlärare vid en högstadieskola i Washington, USA.

Den senaste tiden har han reagerat på att allt fler av hans elever slarvar sig igenom uppgifterna på lektionerna, bara så att de kan få ta fram mobilerna.

Köpte skåp för mobiltelefoner

Så Michael bestämde sig för att göra något åt saken.

– Min tanke var att ge barnen en möjlighet att vara engagerade i det vi gör. Men det är svårt för dem när det hela tiden plingar till i mobilen och du måste kolla vad det var, säger Michael till tv-stationen KREM-TV.

Så Michael köpte in ett skåp – där alla elever måste låsa in sina mobiler innan lektionen börjar. Efter får de så klart tillbaka telefonerna.

Eleverna har inte klagat

Michael berättar att knappt någon elev har klagat på skåpet – istället har det blivit lugnare på lektionerna och eleverna verkar mer fokuserade.

– Ingen har sagt till mig, ”Lee, måste jag låsa in min mobil?” Istället så går de bara i på lektionen och låser in sina mobiler helt själva. Sedan börjar de jobba, och det är det som var hela tanken med skåpet, säger Michael.

Se klippet nedan och dela om du tycker att detta är en bra idé som fler skolor borde ta efter!

Annons