Annons

Lärarens ''roliga idé'' får internet att koka – uppmanade elever att måla på levande hästar

Annons

Barn som får kladda färg och skriva sina namn på levande ponnyer, måla deras hovar och manar, har blivit en snackis. Att anordna så kallade Pony Painting Parties för barn har på kort tid blivit allt mer populärt, men också starkt ifrågasatt.

Nu har en ridskola i Brasilien hoppat på den hemska trenden och uppmanar barn att skriva deras namn och rita på hästarna med målarfärg.

Och självfallet förstår inte barnen det hemska med det hela, utan tycker bara att det känns roligt att få måla på något annat än ett ritpapper.

”Det är ett objektifierat verktyg för barn att måla på. Det poängterar bara hur man objektifierar djur utan någon som helst förståelse för deras behov eller vad de vill”, säger Liz White, som är föreståndare för the Animal Protection Party i Kanada enligt Global News.

Skolans försvar gällande målandet på hästar

Skolan menar dock att deras hästar inte alls mår dåligt eller blir stressade av aktiviteten, som går harmlöst till. De säger också att barnen måste tvätta bort all färg tillsammans efteråt, som en del av aktiviteten.

I videon nedan kan du se hur det går till när barnen på lägret får måla på hästarna.  Tycker du att detta är okej? Dela gärna med dig av dina åsikter i en kommentar!

Annons