Läs Mickes hyllade inlägg om män är potentiella våldtäktsmän

I onsdags kväll hamnade Micke Mårtensson, 33, bakom en tjej när han klev ur tunnelbanan. Han märkte tjejen blev rädd och snabbade på sina steg och valde därför att skata ner sin fart. Micke skrev om händelsen på Facebook som har nu delats över 10.000 gånger och gillats mer än 30.000 gånger. 

Läs hela hans inlägg nedan.

redo4v

"Återigen har det hänt.

Går av T-banan och går hemåt i natten. Tjejen framför mig tittar bakåt, tar ur sina lurar ur öronen och snabbar på stegen. Jag suckar för mig själv och saktar ner så att hon ska få "försprång". Liksom för att visa att jag inte är farlig, att jag inte kommer att attackera henne eller vill något illa, trots att jag också vill hem snabbt så går jag långsamt tills hon är långt framför mig.

Alla män är potentiella våldtäktsmän. Jo så är det faktiskt. Jag var det till exempel precis, i hennes ögon. Fast jag av många anledningar aldrig skulle få för mig att våldta henne. Precis som majoriteten av alla män. Men hur ska hon kunna veta det, att jag inte är farlig, där hon går ensam i tunneln i Högdalen? Allt hon ser är en man. En potentiell våldtäktsman. Tyvärr.

Det här är ett samhällsproblem. Och män måste sluta att kränkas över debatten som de "radikala feministerna" för, och istället börja delta i den. Vi måste börja ta detta vidriga samhällsproblem på allvar.

Vi måste bland annat kräva skärpt våldtäktslagstiftning nu. Tillsammans.

Jag vill inte vara en potentiell våldtäktsman i en ensam tjejs ögon mitt i natten. Men jag är det. Det är bara att tugga i sig. Tyvärr. Men jag hoppas att jag slipper vara det i framtiden. Tillsammans kan vi göra vårt samhälle tryggare.

Och nej. Kvinnan behöver inte "skyddas", män som våldtar måste sluta våldta. Enkelt! Ett första steg kan vara en TYDLIG lagstiftning. Så att rätten slipper att fundera på hur vida det är en gruppvåldtäkt eller inte om gärningsmännen står på kö och våldtar "en och en".

Nu är vi hemma i alla fall. I säkert förvar. Både hon och Jag."

Nu hjälps vi åt att sprida Mickes inlägg, dela gärna nedan!

Dela på Facebook