Annons

Lasse Kronér dissar insamling till barnsjukhuset – efter omtalade händelsen: ''Dra åt helvete''

Annons

I flera år var Lasse Kronér, 56, engagerad i en välgörenhetsstiftelse för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.  I samband med trakasserianklagelserna mot programledaren bad de honom hålla tyst om sitt engagemang. 


I svallvågorna av metoo-rörelsen blev Lasse Kronér hösten 2017 polisanmäld för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning samt sexuellt ofredande av en kvinnlig praktikant på SVT.

Efter anklagelserna om sexuellt ofredande gick han som upp i rök och försvann från sitt arbete på SVT. 

Sedan en tid tillbaka gjorde Lasse Kronér bejublad comeback, efter att det kommit fram att han inte hade gjort sig skyldig till det han hade blivit anklagad och uthängd för.

Men när Kronér stod i skottgluggen för sexuella trakasserier så bad de honom att hålla tyst om sitt engagemang, då de inte ville förknippas med honom, avslöjar programledaren i podcasten Värvet.

 – Då skickade jag bara: “I nöden prövas vännen. Dra åt helvete”, säger Lasse Kronér i podcasten ”Värvet”.

Lasse Kronér beskriver hur det var ryktena om honom som gjorde honom osams med välgörenhetsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.


 – Jag har varit på varenda möte. Är det ett möte där så tar jag bort annat, för där ska jag vara, säger Lasse i podcasten, och fortsätter:

 – Då skickade jag bara: “I nöden prövas vännen. Dra åt helvete”, faktiskt.

Anledningen var att stiftelsen inte ville förknippas med honom under tiden, men när anklagelserna lades ner tog de kontakt med Kronér igen.

 – Efter det har de kommit med massa förlåt med blommor och förlåt med mejl, men jag kommer aldrig mer jobba med dem. Det finns inte på kartan. Och min egen organisation kommer aldrig ge pengar dit tyvärr, men jag ska ge pengar till barn på andra sätt, säger Lasse Kronér i podcasten Värvet.

Vad tycker du om Lasse Kronérs beslut att inte samarbeta med stiftelsen igen?

Annons