Annons

Lastbilschauffören fångade bussens livsfarliga omkörning på film: ''Helt livsfarligt''

Annons

Filmen visar hur busschauffören kör om över heldragen linje och är nära att frontalkrocka med en mötande bil på E22 norr om Oskarshamn.

Det var i tisdags som yrkeschauffören Freddie Lennartsson, 34, blev omkörd av en buss från företaget Flixbus strax söder om Västervik. Hans vindrutekamera fångade hela händelsen på film och videon visar att omkörningen hade kunnat sluta illa, rapporterar Västerviks-Tidningen.

– Jag noterade att busschauffören låg väldigt nära mig i flera kilometer. Han hade flera fina chanser att köra om men i stället låg han kvar bakom mig. Som yrkeschaufför vill man ju komma fram i tid men det går ju inte fortare för att man ligger och trycker bakom andra fordon, berättar Freddie Lennartsson för Expressen och forsätter:

– Han höll på att mörda den mötande bilisten som fick väja ut i vägrenen för att undvika en krock. Hade jag bromsat i det och han bromsat hade det varit nära en olycka. Helt livsfarligt.

Omkörningen är livsfarlig

På videon syns hur bussen korsar heldragen linje vid en uppförsbacke och kör om lastbilen samtidigt som den får möte av en bil. Lastbilen tvingas lägga sig ute i vägrenen för att det inte ska ske en olycka.

Vidtar åtgärder internt

Freddie Lennartsson skickade filmen till Flixbus men tyckte inte responsen han fick var tillräcklig. Därför la han ut filmen på Facebook och Instagram.

Flixbus berättar för tidningen Barometern att man känner till fallet och att den berörda busspartnern vidtagit åtgärder internt.

– Passagerarnas och medtrafikanternas säkerhet är vår prioritet. Vi tolererar inte sådant beteende, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig vid Flixbus, till tidningen.

Hon kan dock inte säga vilka åtgärder det handlar om, men menar att det inte ska hända igen.

Se klippet nedan:

Annons