Annons

Äldre man bajsar på sig i affären – omringas av personal, när Lisa går in och räddar hans värdighet

Annons

För tre år sedan var Lisa Lemming Jackson från Georgia, USA, och handlade på sin lokala mataffär. När hon vandrade mellan hyllorna fick hon plötsligt ögonkontakt med en äldre herre som såg ut att behöva hjälp.

När hon tittade närmare, insåg hon att något inte stod rätt till.

Och hennes magkänsla var rätt – läs Lisas ord om händelsen nedan:

Just spent 2 hrs with a elderly man at Kroger. It started with me just smiling at him , making eye contact .... As I...

Posted by Lisa Lemming Jackson on Friday, August 5, 2016

”Har precis tillbringat runt 2 timmar med en äldre herre på snabbköpet. Det började bara med att jag log mot honom, vi fick ögonkontakt…

När jag gick förbi honom såg det ut som att han behövde något. Jag gick tillbaka och frågade om jag kunde hjälpa honom. Hans ögon fylldes med tårar och han sa:

’Jag har koloncancer (tjock- och ändtarmscancer) och det har skett en riktigt hemsk olycka.. Om jag ställer mig upp från vagnen kommer alla få veta… Vad ska jag göra?’

Synen av hans förlorade värdighet lämnade mig med en klump i halsen.

Jag såg till att personalen snabbt hämtade papper och kalsonger. De tog diskret med honom till personaltoaletten där han fick nya kläder.”


”Han grät och bad om ursäkt.

Han sa att han var tvungen att skynda sig eftersom hans fru var ensam. När vi gick till kassan upptäckte vi att alla hans varor var packade och på något sätt betalade.


Han grät ännu mer.”

”Han berättade att han varit med i både Vietnam- och Koreakriget och att han älskade sitt land, men fram till idag trodde han att hans land glömt bort honom.

Vi grät och jag delade mina egna bekymmer och rädslor med honom… Han gav mig några goda råd och uppmuntrade mig att tro att mänskligheten kanske trots allt fortfarande bryr sig om varandra.

Idag fick jag ett bevis på det. 

Tack Elmer, tack Kroger och tack Gud för lektionen och påminnelsen jag fick i dag.”

Små goda gärningar kan betyda så mycket. Dela gärna om du håller med!

Annons