Leif GW Persson avslöjande: Så mycket pengar tjänar jag - varje vecka

Den folkkäre kriminologen och författaren Leif GW Persson har många järn i elden. Den 73-årige tv-profilen gör just nu succé i TV4:s ”Brottsjournalen”.

Leif G.W Persson skriver böcker och har sitt eget vin. Nu håller han på och utökar sitt bolag, där frun Kim Persson, 61, är vd.

Planerar att sälja snus

Nyligen presenterade han sig själv på sociala medier via ett Instagram-konto med över 115 000 följare och nu berättar han om sin nästa plan: Snus.

Och arbetet är redan igång.

– Jag hoppas kunna få igång försäljning av mitt eget snus om några år, jag har en projektgrupp som jobbar med det nu. Får jag det på fötter kan det bli kolossalt lönsamt. Sen får det räcka med projekt för mig, säger han i intervju med SvD.

”I våras var jag jävligt nära att dö”

Leif GW Persson har dragits med hälsoproblem under 2018 och beskriver hur de nu tvingar honom att dra ner på tempot. Han ber en bön för sin hälsa varje kväll och har själv berättat för sina tv-produktioner att de måste ha en vikare redo. 

– I våras var jag jävligt nära att dö. Jag har problem med hjärtat och det är helt självförvållat. Jag har misskött mig för mycket. Jag har sagt till de tv-produktioner jag är med i att jag kan dö när som helst och att de ska se till att ha en vikarie. Någon som står till buds om det händer något, säger han till SvD Perfect Guide.

GW avslöjar: Så mycket tjänar jag

Det är ingen tvekan om att affärerna går bra. Både vinet och böckerna säljer som smör i solsken.

Tack vare sina engagemang tjänar polisprofessorn flera miljoner i veckan.

– Jag tjänar skitmycket pengar, ungefär hundra miljoner per år. Ett par miljoner i veckan ungefär. Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, säger han till SvD.

Tryck på dela-knappen för att gratulera Leif GW Persson till alla framgångar! 👏🏻