Annons

Leif GW Persson om regeringskaoset: ''Ungefär som ett dagis''

Annons

Valet är över sedan länge – men partierna har fortfarande inte lyckats bilda en regering. Något som kan ta ända till jul.

Något som förbryllar Leif GW Persson.

– Det är ungefär som ett dagis där alla barnen har gått i baklås och sedan har de olika fröknar som säger olika saker om samma sak, säger han till Aftonbladet.


Allt påminner om ett dagis, tycker Leif GW. 

– Det är ungefär som ett dagis där alla barnen har gått i baklås och sedan har de olika fröknar som säger olika saker om samma sak, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Men man tycks inte klara det som återstår, nämligen att bli rimligt sams om något annat.

Leif GW Persson tycker att partierna lät Sverigedemokraterna styra debatten för mycket inför valet.

Med fokus på invandring försvann fokus från andra frågor som han menar att Sverigedemokraterna inte kan lika mycket om som de andra: skola, arbete, sjukvård och äldreomsorg.

– Hade man pratat om allt det där andra, då hade det blivit en annan femma, för det är Åkesson ju inte särskilt bra på faktiskt. Så där tyckte jag att man gjorde ett betydande misstag. Vilken jag för övrigt framförde till landets numera expeditionsminister på ett tidigt stadium, säger han.

Leif GW Persson har länge varit öppen med att han är socialdemokrat och i en krönika i Expressen har han förklarat att han kommer att rösta på partiet så länge han lever.

”Jag tänker rösta på Socialdemokraterna till dess att jag dör – även om jag ska släpa mig till valurnan med hjälp av färdtjänst och rullator”, skriver han.

Håller du med GW?

Annons