Leif GW Persson sågar årets Paradise Hotel: ”Jag tittar hellre på Bolibompa”

Den svenska kriminologen och författaren Leif GW Persson är ingen större beundrare av Paradise Hotel. Han tycker programmet är ett sorgesamt exempel på den senaste tidens trend av allt mer cynisk tv.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

lief34d

Inför förra årets säsong av Paradise Hotel var Leif GW Perssons kritik mot Paradise Hotel stenhård.

– Ja, just det. Ett antal ungdomspsykopater som för säkerhets skull är på fyllan. Som utnyttjas grovt och som kommer att bli märkta för livet av det där jävla programmet, sade han då till Expressen.

Och hans kritik mot programmet kvarstår. Det finns inte en chans att han kommer titta i år heller.

– Förra året bläddrade jag i tablån och råkade se en halvtimme. Det var bara en massa 20-åringar som krökade som idioter. Jag tyckte det kändes sorgesamt. Jag kommer inte titta på det i år heller. Om jag tvingas välja tittar jag hellre på Bolibompa, säger Leif GW Persson.

retad4

Framför allt är han kritisk till hur kanalerna utnyttjar unga människor att göra dumma saker i syfte att höja sina egna tittar-siffror.

– Det är inte så att verkligheten försvinner när tv-kamerorna slås av. De kanske till och med har gjort det svårare för sig själva i stället. Och just det där med att de har fri tillgång till brännvin, det är ju bara för att de ska göra dumma saker, säger han och fortsätter:

re4d

Leif GW Persson berättar att han aldrig skulle ställt upp. Inte idag och inte för 40 år sedan. Han tycker hela programmet är en symbol för hur människor utnyttjas.

– Det är som med Lyxfällan. Det är nåt par som köpt ostbågar för 50 000 och har 10 000 kvar att leva på. Sen får de sitta och grina och säga att de ska bättra sig. Men när man följer upp de här människorna lite senare sitter de och käkar sina ostbågar igen.

Du kommer med andra ord inte titta på Paradise Hotel i år? 

– Nej men är du knäpp eller? Varför i hela fridens namn skulle jag göra det? säger Leif GW Persson.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook