Annons

Leif GW Perssons nya hälsobesked – tvingas sluta köra bil

Annons

Leif GW Persson berättar i en intervju med Expressen att han inte längre kör bil, för rädslan av att han ska svimma bakom ratten.

Leif GW Persson är just nu aktuell med ”Brottscentralen” tillsammans med Jenny Strömstedt.

Proffessorns hälsa har varit upp och ned de senaste åren och nu berättar han i en intervju med Expressen att han, med hälsan i tanken, har slutat köra bil.

– Sådana gubbar som jag ska inte köra bil, om de inte är pigga och glada och är med. De ska inte riskera att svimma av, vilket jag har gjort några gånger, säger han till tidningen.

Förra våren svimmade GW av två gånger, vilket gjorde att han båda gångerna fick åka in till intensiven. Det var inte bakom ratten Leif svimmade av, men han vill ändå undvika att köra bil för att en sådan situation inte ska hända.

 – Nej, nej, men i våras var jag inom kort tid på intensiven två gånger och därefter har jag i stort sett upphört att köra bil. Någon gång kan jag i mycket maklig takt köra till mataffären nere på Elghammar. Det enda som kan hända där är att jag hamnar på någon åker, men jag kör inte längre i stadstrafik och inte längre sträckor på landsväg, säger han till Expressen. 


Leif GW Persson ser nu att hälsan blivit något bättre och menar att det hittills detta år har gått bra.

 – Just nu är det ju okej, men i våras var jag ganska dålig. Då hade jag precis med kort mellanrum två gånger åkt in till intensiven. Sedan dess har jag tack och lov sluppit fler akutvändor, men året har ju bara börjat.

Vad bra att du får hjälp med bli körd Leif! Nu skickar vi styrkekramar till vår fantastiska kriminolog!

Annons