Leif GW:s generösa erbjudande till svenska killarna: ''Jag betalar gärna deras böter''

Niklas Krämer och hans kollega blev bestulna på diesel men lyckades fånga och hålla fast tjuven. Därefter har de åtalats för olaga frihetsberövande. Nu får de stöd av Leif GW Persson.

– Jag betalar gärna advokat och deras eventuella böter, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Niklas Krämer och hans arbetskollega drabbades under 2017 av ett flertal dieselstölder på deras arbetsplats, en schaktfirma, på Ekerö. Till slut tröttnade männen på alla dieselstölder och bestämde sig för att ta saken i egna händer och när en misstänkt tjuv dök upp – grep de honom.

Men nu ett år senare riskerar killarna själva att bli åtalade, för att de bundit honom innan polisen kom. De är misstänkta för olaga frihetsberövande.


”Blir folkligt upprörd”

Kriminalprofessorn blev oerhört upprörd när han fick höra om fallet.

– De gör båda det de har rätt att göra. Jag blev spontant och folkligt upprörd när jag hörde om åtalet, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Det kan komma att stå Niklas och kollegan dyrt då de kan tvingas till att betala hela rättegången och även böter om de döms. Men GW ser gärna till att hjälpa killarna.

GW betalar deras böter

– Eftersom jag har mer pengar så betalar jag gärna advokat och deras eventuella böter, säger Leif GW Persson, under tv-programmet Brottsjournalen i TV4.

Kriminalprofessorn säger även att han kan stå för deras rättegångskostnader.

–Jag tycker de gjorde ett bra ingripande. All heder åt åt dem. Jag hade gjort likadant, säger GW Persson.

Helt rätt av GW att stå upp för dessa killar! Killarna försökte bara stoppa en tjuv, dela vidare om du håller med GW!

Dela på Facebook