Annons

Älgkalven närmar sig soldaten i skogen, då inser han att den försöker berätta något för honom

Annons

Under militära övningar i Estlands skogar uppmanades en soldat att hjälpa en hårig medborgare mitt i en verklig livs- och dödsituation.

Erich Jyri Prikko är en medlem av den estniska försvarsmakten och har nyligen stationerats med en enhet nära Võrtsjärvsjön. Det var där, förra veckan, att Prikko bestämde sig för att våga sig in i skogen på jakt efter, som han uttryckte det, ett "alternativt badrum". 

Men han skulle snart få oväntat besök.

"Jag hörde några röster som påminde mig en katt eller en liten bebis," sa Prikko till The Dodo.

"Jag märkte en sorts djur som gick mot mig. Först påminde han mig om en hund, men ganska snabbt insåg jag att det var en liten älgkalv som försökte berätta något för mig."

Älgkalven var där ensom och Prikki antog att mamman var i närheten, så han tänkte inte ställa till med någon scen och satt stilla. Men kalven verkade väldigt nyfiken på Prikko och kom fram till honom.

Prikko Erich Jyri

"Han gick långsamt mot mig", sa Prikko. "Han var ganska blyg i början, men han bestämde sig slutligen att jag verkade vara trovärdig och kom mycket nära mig."

Han försökte också suga vid Prikkos armhålor. Kalven var hungrig och letade efter bröstmjölk.

Prikko, en djurvän följde sina instinkter och ringde en veteirnär. "Jag ringde vårt veterinärkontor och lät dem veta vad som hände," sade Prikko. "Jag ville göra mer för den lilla kalven och ville fråga vad jag skulle göra." Prikko blev tillsagd att återvända kalven till var han hittades och att övervaka situationen.

På grund av Prikkos rapport skickades en veterinär till platsen med en flaska mjölk för att mata kalven.

Efter att ha matat älgen lämnade Prikko platsen. Han hoppades att allt skulle gå bra.

Nästa morgon kom Prikko tillbaka till platsen och såg att älgkalven hade försvunnit. "Vi märkte väldigt färska stora älgfotspår som visade att den lilla kalven hade blivit räddad av sin mamma," sade Prikko - ett tecken som gjorde honom både lättad och glad.

Det var beviset på att den lilla vilsna älgen hade hittat sin mamma. Vad skönt!

Älg och kalv

Annons