Linda lämnade Kappahl direkt när hon såg prislapparna

Shoppingturen slutade inte som Linda Maria Dürr Jensen tänkt sig. När hon skulle köpa en jacka på Kappahl i plus size-stolek kostade den hundra kronor mer än motsvarande mindre plagg. Sedan gick hon hem och skrev ett långt inlägg till klädkedjan. – Hej Kappahl. Hur har ni tänkt här egentligen?… inleder hon sin text

Tillsammans med en kompis var Linda Maria Dürr Jensen på Kappahl i Skövde för att handla. Det är den enda affären i stan som som erjubder kläder i plus size. Hon skulle handla kläder och tittade på jackor. Hon hittade en vinröd jacka som hon gillade.

– Det är väldigt sällan jag hittar jackor i min storlek som jag fastnar för, de är nästan alltid svarta eller beige. Jag gillade den här för att den hade en annorlunda färg, säger hon till GT.

– Jag kollade på prislappen och såg att den kostade en hundralapp mindre. Det här kan inte vara okej kände jag.

Så här skriver Linda i sitt inlägg på Facebook till Kappahl:

– Hej Kappahl. Hur har ni tänkt här egentligen? Samma jacka. Olika priser. För att den ena är i större storlek? Detta är diskriminering. Jag har förståelse för att det går åt mer tyg att göra en större jacka, men för en stor kedja som er, med de volymer ni producerar, så kan det väl ändå inte göra så här stor skillnad! Foton tagna på eran butik i Skövde på Commerce, skriver Linda.

Svaret kom efter en liten stund.


Det visade sig alltså att desto mer tyg som gick åt – ju högre blev priset. Linda menar att det inte är någon ursäkt för att ta mer betalt av vissa kunder.

– Det är fortfarande diskriminering. Höj då istället priserna på era ”vanliga” plagg, eller hitta någon slags medelväg. För detta är inte okej!

Andra Facebook-användare påpekar att prissättningen med Kappahls logik också borde skilja sig mellan XS och XL.

– Xlnt skiljer sig inte i modeuttrycket från de övriga damkollektionerna men generellt sett jobbar vi alltid lite extra med de plaggen, för att de ska falla snyggt och sitta bra. Priserna styrs, som för alla plagg i alla storlekar, av kvalitetsval, detaljer, finish och tygåtgång. Prisskillnaden mot övrigt sortiment beror främst på att det är större tygåtgång på Xlnt-plagg då de produceras i större storlekar vilket ger ett högre produktionspris, säger Kappahls kommunikationschef Charlotte Högberg till GT.

Vad tycker du om detta?

Dela på Facebook