Liten flyktingpojke sjunger “My Heart Will Go On” och får juryn att jubla.

Att växa upp är aldrig lätt, men när du är flykting från ett krigshärjat land är det ännu mer utmanande. Abu är bara 13 år gammal, men han har redan gått igenom mer än de flesta vuxna. Han växte upp som den yngste i en stramad familj i sitt hemland Afghanistan, men landet han älskade förvandlades till kaos och blev en alltmer farlig plats att leva i. Han och hans familj var tvungna att fly till Belgien, där de nu bor som flyktingar.

Även om Abu saknar sina vänner i Afghanistan är han lycklig att bo i Belgien och tacksam för att vara säker från de grymheter som de lämnade. Han är också nu fri att driva sin sanna kärlek och talang, sång.

Abu är en tävlande på "The Voice Global", en belgisk variant av den populära amerikanska TV-talangshowen. Under sin blinda audition intog den unga mannen med den glittrande rösten scenen som en okänd flykting- och lämnade som en uppåtgående sångare med en ljus framtid framför honom.


Abu valde Celine Dion-låten "My Heart Will Go On" för sin audition och uppgav att han kände ett släktskap för de människor som förlorade sina liv ombord på det ikoniska skeppet för att "folket på Titanic letade efter ett nytt liv i en båt som går till ett annat land. Jag tycker att det här är väldigt sorgligt. Jag vill visa att jag också flydde så."

Och så fort han sjunger första tonen, inser nog alla att detta kommer bli ett väldigt speciellt framträdande…


Dela på Facebook