Livet var hårdare på 90-talet: 14 saker barnen idag inte skulle klara av

Om unga människor tror att livet är hårt, då ska de försöka överleva en dag på 1990-talet.

Om du tror att du har det svårt idag, kära ”generation-0- födda”, så ska du bara veta hur det var att leva och vara barn/ ung på 1990-talet.

Google FANNS INTE. Det fanns ingen hjälp till läxorna (om du hade bra kontakter kunde du få skriva av någon i klassen- med din tre-i-ett penna med fjädrar längst upp)

Dessutom gjorde följande punkter varje dag så mycket svårare:

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

fokkofckm3

1. Punkt nummer ett: livet var bara svårare. Titta på de kläder vi gick i: trumpet byxor med reflexer på botten. Diesel- tröjor med ett Reefer ”D” på framsidan. Buffalloskor. Alternativt baggy byxor med cirka 70 extra ”widgets”, blixtlås, fickor och annat hängandes i- för att inte tala om stilen med ”Rap kille i LA” som präglade framförallt i början av decenniet. Suck. Behöver jag säga mer?

2. Ett sms kostade två kronor. STYCKET. Idag har vi iMesssage, WhatsApp och alla andra möjligheter att kommunicera gratis.

3. –Hmmm… Ska jag spela Candy Crush på den tio minuter långa och otroligt tråkiga tågresan… eller ett av de andra fyra hundra spelen jag har på min smartphone?

Pfff… Som om du ar det hårt. Prova att spela snake eller ett väldigt dyrt Super Mario spel till din Gameboy som skulle hålla hela den outhärdliga och varma bilresan ner till södra Italien.

4. Dessutom, nu när vi är inne på semester… Jag har EasyJet, Ryanair, Norweigian och många andra billiga sätt att resa på. inte för att tala om Airbnb och de olika jämförelsesidorna som kastar de bästa X- stjärniga hotell och vandrarhem i ansiktet på dig.

Vi andra växte upp med murens damm i nacken. Vi hade tur om vi hade föräldrar som tog oss på semester- och om de gjorde det var det i en tät packad Skoda med ett tält i bagageutrymmet.

5. Vi kastade pommes frites och lösgodis för fem kronor i käften  efter handboll och simning, som kan orsaka att kommande generationer kan bli sterila, självlysande och gud vet vad.

6. Wiiiuuuuiiihhhhuuuuuiiiiii, skraaatteratteraaaattt. Att gå ut på nätet var något med en olidlig vissling, sprakande ljud och en evighet som skulle passera innan man kom in på något som liknar internet. Ni har WIFI.

7. Har du det svårt när du ska sortera dina 890 selfies på mobilen?

Prova med en skadad tumme efter att ha dragit upp tre engångskameror- eller 72 timmars väntetid som krävdes för att producera en bild, och sedan få reda på att din tumme eller ultra skarp solstråle träffade linsen när du tog bilden och man kunde därför inte se vad bilden föreställde. Farväl till det minnet.

8. Jolly cola och Urge. Ja det var vad vi drack då. Inte precis något som skulle passa in i dagens 2100 olika drycker som går att få serverade.

9. De val vi stod inför på 1990-talet hade en avgörande inverkan på om vi hade några vänner på skolan. Och man kunde inte googla sig fram till vad det trendigaste var. Det fanns bara ett alternativav till följande fråga: Spice Girls ELLER Backstreet Boys fan?

10. Ett ord: Tamagotchi. En onödig stress i vardagen. Idag kan du med ett par klick på nätet köpa dig en dyra kort, som du saknar i din samling, eller vad det nu är som är inne.

11. Julhandeln tog flera veckor att komma över. Det fanns inga ”dealsites”, trends eller några andra online-butiker som kan förkorta om inte helt minimera din ångest till en timme av klick med musen.

12. Ett annat ord: Bank böcker. Okej några fler ord: Tappade man bort sin bankbok, var man körd. Den skulle vara med varje gång så banktanten kunde stämpla och påminna dig om hur lite du nu har på kontot.

Idag, Visa Electron och liknande.

13. Jag vill bjuda ut min käraste på en romantisk middag med ljus och musik i morgon.

Ja, så hade vi det på 1990-talet. Vi spelade in låtarna från radion på ett kassettband istället för att lägga 149 kr för en CD.

Idag: Spotify (som ger tillgång till alla världens låtar)

14. Har du tråkigt? Inga problem, du kan välja mellan alla de olika spel som du har på din telefon, Ipad eller dator. Du kan googla och se den senaste videon på YouTube. Problemet löst.

Oss på 1990-talet? Vi kunde 1) Stirra ut i luften. 2) Leka kurra gömma med dom stora på skolgården, och så visste man gott och väl vem som var den långsammaste. 3) Stirra ut i luften.

Sammanfattningsvis: Vi hade det jobbigt.

Publicerad av ViralKing, gilla oss gärna:

[adsenseCodeOne]

Dela på Facebook