Annons

Lojal hund dumpas på hundstall för att hans familj ska få en bebis

Annons

När vi bestämmer oss för att skaffa en hund måste vi även ta konsekvenserna av detta val. En hund är inte en leksak eller något vi kan göra oss av med när vi vill, när det inte längre passar. Hunden är människans bästa vän och ser på sin ägare och sin familj som en flock som han aldrig kommer att överge. Ett troget djur som blir dig evigt lojal från det första ögonblicket som det sätter sin fot i ditt hus. Det är därför vi bör betrakta en hund som en familjemedlem och inte som en ägodel, som vi gör oss av med så fort det blir svårt. Tyvärr hade Rocco, en schäfer, inte turen nog att hamna i rätt familj då hans ägare övergav honom det ögonblick de upptäckte att de väntade barn.


Rocco, en 3-årig schäfer, befann sig plötsligt ensam, ledsen och övergiven på ett djurskyddshem: hans familj hade övergivit honom. Rocco, skakade av rädsla och kände sig stressad av alla ljud och främlingar som passerar genom rummet, han kunde inte förstå orsaken till att han plötsligt blivit övergiven. Lyckligtvis passade en kvinna som besökte djurskyddshemmet, när hon såg den stackars hunden, på att filma och publicera en video av den stackars försvarslösa varelsen, i hopp om att någon skulle hjälpa honom.


Det dröjde inte länge innan räddningen kom. Preethi Pillaipakkam, som arbetar på DFW German Shepherd Rescue  tog genast med sig Rocco hem. "Ett djurskyddshem kan vara väldigt stressande, det är inte en lämplig plats för hundar som Rocco" sade Preethi, "han ville inte gå in i bilen, han var väldigt blyg. Han gömde sig till och med baksätet. Han verkade väldigt stressad."


Väl hemma fortsatte Rocco att vara väldigt förvirrad, men tack vare närvaron av en annan schäfer, började han sakta men säkert känna sig hemma och till och med leka - ett stort framsteg!

Kvinnan som räddade honom skapade en Instagram-sida helt dedikerad till Rocco. Tack vare internet kom det många förfrågningar om adoption för denna underbara valp och på kort tid hittade man en fosterfamilj som kunde ta hand om honom.

Roccos nya familj är allt han kunde ha önskat sig. Med hjälp av deras tillgivenhet leker han nu tillsammans med en annan hund och känner sig som en del av en riktig familj!

Dela för att hylla Preethi och alla andra djurvänner som gör allt för djur som inte har ett kärleksfullt hem!

Annons