Annons

Make planterar 6000 träd för att hedra döda frun – 17 år senare avslöjar bilder det sanna motivet

Annons

Janet och Winston Howes blev förälskade i varandra redan vid första ögonkast. För varje dag som gick växte deras kärlek starkare, och paret gifte sig år 1962, och flyttade kort därefter in i en charmig bondgård på landsbygden i England.

Bondgården och marken blomstrade, liksom deras förhållande och deras nyfödde son. Man kan säga att deras liv var nästan som en dröm.

Efter 30 år som gifta tog livet en drastisk vändning då det upptäcktes ett hjärtfel hos frun Janet, och hon avled bara 50 år gammal.

Både Winston och deras son var båda förkrossade och hade ingen aning om hur de skulle leva utan Janet vid sin sida.


Månaderna gick och en idé började gro i Winstons huvud. Han vet att han aldrig kommer få tillbaka henne, men han vill ändå hedra henne på ett alldeles speciellt sätt.

Bakom deras hus låg en äng som Janet älskade när hon var i livet och han ville göra ängen ännu mer speciell.


Men det var ingen som visste om detta förrän flera år senare när en luftballong av en slump flög över ängen.

Piloten Andy Collett var på väg på hem en vacker eftermiddag när han upptäckte Winstons hyllning. Han tittade ner och kunde inte tro sina ögon!


I åratal hade Winston planterat träd, beskärt och pysslat ihop det till en stor hjärtformad skog, som omger ängen som hans fru älskade att besöka.

Andy berättar för Daily Mail om sin känsla när han flög över hjärtat.

”Jag har min egen ballong och är en ganska van flygare, men det var den mest fantastiska syn jag någonsin sett från himlen. Det var ett perfekt hjärta dolt bland ängarna – du skulle aldrig se det om du stod på marken”, säger Andy.


Även om Andy aldrig hade träffat Winston och inte hade någon aning om varför hjärtat var där, antog han att detta var en kärlekshistoria som man knappt kan föreställa sig.

Även Winston berättar om varför han gjort denna gest:

En känslomässig Winston berättar varför han bestämde sig för att plantera träden och om de små detaljer som fick denna hjärtskog att beröra tusentals.

”Jag tyckte det var en bra idé – jag fick plötslig en idé och jag planterade flera tusen ekar. När det var klart satte vi oss på fältet med utsikt över kullen, nära där hon växte upp. Vi planterade stora ekar runt kanten av hjärtat och bestämde oss för att anlägga en häck runt det också. Hjärtat pekar mot byn Wotton Hill, där Janet ursprungligen kom ifrån”, säger Winston.


Varje år planterar Winston också påskliljor i mitten av hjärtat, som växer upp lagom till våren. Det blir så fint!

”Jag går ut dit då och då och sitter mitt i allt det jag skapat”, säger Winston.

Det är värmer våra hjärtan – Winston måste vara en av de mest hängivna och trogna män i världen!

Ingenting kan föra Janet tillbaka, men vi är säkra på att hon blickar ned stolt från himmelen.

Se klippet på den vackra skogen nedan och dela sedan artikeln för att sprida den odödliga kärleken vidare.

Annons