Maken tar sina sista andetag med frun vid sin sida – då ser dottern något och kippar efter andan

Floyd och Violet Hartwig gifte sig 1947. De har känt varandra sedan de var barn. Efter att ha gift sig flyttade de till en gård i Kalifornien och fick tre barn. Floyd och Violet hade ett mycket speciellt band.

De två träffades på grundskolan för första gången och har sedan dess varit ett par. De har gått igenom ett andra världskrig där Floyd arbetade för den amerikanska flottan. Under den perioden skrev de över 100 brev till varandra och sågs inte på flera år. Här är urdrag från ett av breven: 

”Hej älskling,

Här är några rader från din ensamma sjöman. Jag saknar dig älskling och är så kär i dig. Sötnos, jag kommer vara så lättat när jag kommer bort från det här. Det här är verkligen ingenting för mig, även om jag trodde att livet i flottan var rätt häftigt. Men det var innan jag blev förälskad i den finaste tjejen i världen”.

Efter krigsslutet återvände Floyd hem och paret köpte en gård i Kalifornien. De fick så småningom tre barn ihop.

När de blev äldre drabbades Violet av demens och togs om hand av Floyd i hemmet. Men det var när Floyd diagnosticerades med en njursjukdom som parets starka band chockade deras barn och barnbarn.

En dag fick Floyds och Violets familj ett samtal från sjukhuset. Floyd hade njursvikt och hade bara några veckor kvar att leva. Violetts tog henne till sjukhuset där Floyd låg så att de kunde spendera sina sista dagar tillsammans.

Floyds och Violets tre barn, fyra barnbarn och tio barnbarnsbarn samlades runt sjukhusbädden. Nu hade han ingen tid kvar. Familjen flyttade Floyds säng intill Violets säng så att de kunde hålla händerna en sista gång. Kort därefter dog Floyd. Han blev 90 år gammal.

Fem timmar senare dog Violet också. Hon blev 89 år gammal. Familjen tyckte inte att det var lätt att förlora både Floyd och Violet, men samtidigt förstod de att det var detta som paret ville.

Efter 67 års äktenskap var detta det bästa sättet det kunde ha hänt på, säger familjen.

Här kan du se filmen om parets kärlekshistoria.


Dela på Facebook