Mamma hör en man säga ”Vakna lilla bebis”, då inser hon att hon aldrig hört rösten tidigare!

Ett skräckslaget par i Cincinnati, Ohio hörde obehagliga ord över sin 10-månader gamla dotters babymonitor: ”Vakna upp, bäbis”, hördes en främmande röst säga. Det visade sig, att en man hade hackat parets babyvakten i april 2014 och detta gav honom möjligheten att spionera på alla förehavanden på i barnkammaren..

Gud vet hur länge. Det upptäcktes när barnets mor märkte skärmen rörde sig oregelbundet. Hon kallade sin man till  rummet, och det är då hackaren insåg att han fångades. Experter säger att det var en mjukvara som inte stämde inuti kameran var föräldrarna inte var medvetna om. Denna glitch tillät den sofistikerade hackaren att få övervaka lösenorden.

Han kunde se, höra och prata med barnet. Föräldrarna kontaktade bildskärmens tillverkare och bolaget berättade en skrämmande sanning: det var inte första gången något sådant hände . Föräldrar som köper babyvakter bör säkerställa säkerhet och använd aldrig ett standardlösenord. Vänligen dela denna historia med dina vänner på Facebook så att andra föräldrar kan vara medvetna om denna skrämmande situation.

En kartläggning som Dagens Nyheter gjorde visade att minst 31 000 webbkameror i Sverige ar uppkopplade mot internet och att de då var öppna för intrång.

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!


Dela på Facebook