Mamma ser sin autistiske son mysa med sin nya servicehund – kan inte hålla tillbaka tårarna

I en värld som kan vara full av dom och missförstånd, ibland är allt du behöver en vän. Det är vad ideela organistatioen 4 Paws for Ability hjälper till att para ihop barn med särskilda behov och krigsveteraner med servicehundar som kan hjälpa dem till en bättre vardag.

Bilden på en autitisk pojke, hans mamma och deras nya service hund Yornado, har delats över 200 000 gånger fångar ögonblicket där mamman ser sin son, som hon inte kan krama, tvätta eller klä på utan svårighet, ligga intill sin nya servicehund av fri vilja. En närhet som är unik och som mamman nästan gett upp hoppet att hennes son någon gång skulle få uppleva.

Så här skriver mamman Shanna Niehaus:

”Ser ni det här ögonblicket? Jag har aldrig upplevt ett ögonblick som det här. Igår var den första gången min 5-årige autistiske son träffade sin nya servicehund Tornado. Vi är amerikaner som bor i Japan och har förberett oss i nästan två år för att träffa Tornado.”

dog

”Den här bilden fångar ansiktet på en mamma som såg sitt barn (som hon varken får krama, tvätta, klä på eller vidröra) ligga med huvudet på sin nya servicehund av egen fri vilja, med en meningsfull och outtalad tillgivenhet.

Det här är ansiktet på en mamma som har sett sin son uppleva oändligt många misslyckade sociala interaktioner i lekparken, i ett försök att skaffa en vän. Vilken vän som helst.

Hon har suttit med sin son medan han gråtit på nätterna i månader, eftersom han inte har några starka relationer utanför familjen – oavsett hur mycket han försöker och oavsett vad han jobbar på med sin terapeut. Det speglar inte den verkliga världen för honom. Och nu sitter hon bakom sin son och iakttar tyst det här ögonblicket; andlös och mållös.

Detta är värt varje kamp för hjälpmedel till min son, varje diagnos, varje ny utgift, varje krona som spenderats, varje formulär som fyllts i, varje skolmöte, varje tår som fällts, varje steg framåt, varje steg bakåt och varje mirakel i den oförutsägbara framtiden.

På något vis vet jag på grund av detta, på grund av Tornado, att allt kommer att ordna sig. Som mamma har jag bevittnat min son stöta på otaligt många utmanande och smärtsamma situationer, som jag gråtit över desto fler gånger.

Igår grät jag dock av en annan anledning. Det är en känsla som knappt går att beskriva.”

Dela på Facebook