Mamma skickar ett kärleksbrev till hennes 13-åriga son med en räkning

Att uppfostra tonåringar är inte lätt. Det är mycket press på att klara skolan och komma in på rätt linje på gymnasiet. Men samtidigt är det mycket som händer i livet i den här åldern. Kompisar, spel och andra fritidsintressen som lockar mer än skolarbetet.

13-årige Aaron Havisham driver en Youtube-kanal och hade år 2015 precis börjat tjäna pengar på sitt arbete. Enligt den ensamstående mamman hade Aaron börjat strunta i skoluppgifter, vara kaxig, betedde sig som om han inte hade något att förlora och var övertygad om att han kunde leva på pengarna han tjänade genom Youtube-kanalen. Men hans mamma fick nog av sonens kaxiga beteende, och bestämde sig för att lära honom en läxa.

Hon skrev ett brev till sin son för att ta ned honom på jorden igen. Brevet skulle lära honom hur värdefullt det faktiskt är att bo hemma med sin förälder. Hon tog en bild på brevet och publicerade det på Facebook, för vad hon trodde var bara vänner och familj. Men inlägget hade av misstag blivit offentligt. Det dröjde inte länge innan brevet hade delats och gillats av tusentals människor.

ais

Käre Aaron,

Eftersom du verkar ha glömt bort att du bara är 13, att jag är föräldern och att du inte kommer bli kontrollerad, tror jag att du behöver en lektion i självständighet. Det kommer också, då du slängde i mitt ansikte att du tjänar pengar nu, bli lättare för dig att betala tillbaka de sakerna jag köpt till dig tidigare.

Så om du vill använda din lampa/glödlampa eller ha tillgång till Internet, kommer du behöva betala din del av kostnaderna.

Hyra: 3650 kr

El: 985 kr

Internet: 178 kr

Mat: 1273 kr

Du är också tvungen att gå ut med soporna på måndagar, onsdagar och fredagar, samt sopa och dammsuga dessa dagar. Du kommer behöva hålla ditt badrum rent varje vecka, laga din egen mat, och städa bort efter dig. Om du inte gör detta, kommer jag ta ut en hushållningsavgift på 250 kr varje dag jag måste göra det.

Om du bestämmer dig för att du hellre vill vara mitt barn igen, istället för min rumskompis, kan vi förhandla om villkoren.

Kärlek,

Mamma


När mamman vaknade nästa dag hade hon över 100 nya vänförfrågningar, många ifrågasatte hennes val att publicera brevet på Facebook och undrade även hur sonen tjänar pengar.

Så här skrev hon:

”Han tjänar pengar via Youtube. Och från början var det inte meningen att publicera brevet. Tanken var att familj och vänner skulle se detta och jag förstod inte varför det trillade in 100 nya vän förfrågningar helt plötsligt. Jag trodde faktiskt att mitt konto blivit kapat. Ja, jag kunde ta ned det, men nu har så många människor redan läst det och spridit det vidare”

"Jag är ingen mobbande diktator som försöker kontrollera mitt barn, Jag är en förälder som har all rätt i världen att ha regler, förväntningar och konsekvenser för mitt barn.”

Dela gärna brevet om du tycker det var genialt! 

Dela på Facebook