Mamma smsar 4-åriga dotterns lärare efter att hund börjat bete sig konstigt - får mycket oväntat svar

4-åriga Sadie, har typ 1-diabetes och Downs syndrom, vilket gör det svårt för föräldrarna att hålla koll på hennes blodsockernivå.

Det var en ständig oro ända tills familjen fick en ny medlem, labradoren Hero.

Vi alla vet att hundar har en otrolig bra luktsinne, men visste du att deras luktsinne är så fantastiskt att de kan känna om blodsockernivåerna är farligt avvikande?

Hero bor i Utah i USA och håller koll på Sadie, en 4-årig tjej med Downs syndrom och diabetes. Om Hero känner att Sadies blocksockernivå har sjunkit till en osäker nivå, kommer han att varna föräldrarna.

En dag när Sadie var i sitt klassrum på Deerfield Elementary School i Cedar Hills började Hero, som var hemma bete sig konstigt.

"Han är vanligtvis en väldigt tyst hund," berättade Michelle. "Att han gnyr är inte vanligt. Men han började bara gny och slutade inte. "

Hero varnade Michelle för att Sadies blodsockernivån börade bli låg trots att dottern var flera kilometer bort. Hon hörde av sig till Sadies lärare och frågade om hon kunde kolla dotterns blodsocker, rapporterar nyhetskanalen KUTV.

Läraren Kimberly Stoneman kom ihåg meddelandet och telefonsamtalet. "[Sadies mamma] ringde mig och frågade om jag kunde kontrollera hennes blodsocker och de var bra," förklarade Stoneman. "Bara 30 minuter senare kollade lärjagren på Sadies blodsockerdosa igen. Det hade sjunkit från 122 till 82."

Om Sadies blodsocker blir för lågt kan hon hamna i koma och i värsta fall dö.

– Jag kan inte förklara det, men jag tror det är som moderlig instinkt. Den här typen av hundar har förmågor och sinnen som vi inte kan förstå, säger hjältehundens tränare KC Owens.

Dela historien med dina vänner på Facebook om du också tycker att hundar är fantastiska!

Dela på Facebook