Annons

Mamma tar med spädbarn till jobbet: Då fäller chefen en kommentar som skapar rubriker

Annons

Efter en statlig utredning 1943 beslutas om statsbidrag till förskolor och barnkrubbor. 

I Sverige täcks inte hela förskolekostnaden av skatten utan föräldrarna måste även betala en avgift för att ha sina barn på förskola. Även om du tycker avgiften är dyr ska du tänka på att en förskoleplats per år kostar runt 160 000 kronor, vilket är långt ifrån den summa som du specifikt betalar för förskoleplatsen.

I vissa länder är det så pass dyrt att familjer helt enkelt inte har råd. 

Och en av föräldrar måste därför stanna hemma och ta hand om barnen. Detta kan göra det väldigt tufft ekonomiskt för många familjer. 

Vissa har inte råd att låta bli att jobba. En mamma, Melody Jett Blackwell, hade fått lov av sin chef att ta med sig sin nyfödda dotter till jobbet som tur. 

I USA får man nämligen inte föräldraledigt med 80 procent av lönen i över ett års tid som vi får i Sverige.

En dag gick hennes chef förbi och tog ett kort på Melody och hennes dotter där de satt vid skrivbordet. Hon laddade upp bilden på Facebook.

Workin' mamas.🤱 She makes it look easy. It helps that Baby Nora-Jo is so sweet and content just being with and near her...

Posted by Maryland Farms Chiropractic on Thursday, December 13, 2018

Så här skrev hon:

”Arbetande mammor,

Hon får det att se så lätt ut. Det hjälper visserligen att Nora-Jo är så snäll och nöjd när hon får vara nära sin mamma.

Skulle ni ha någonting emot att dela detta? Vi behöver få fler små och stora företag att förstå att detta är görbart och borde tillåtas oftare! De nyfödda månaderna går så fort.

(Hon har jobbat hemifrån mestadels, men kommer in när vi behöver hjälp. Hon ammar fortfarande och bebisen behöver sin mamma! Hon har många raster för att amma när de är är på kontoret). #WorkinMamas Dela en bild på dig och din bebis på jobbet!"

Melody förstår att alla arbetsplatser inte passar till barn, men hon är väldigt glad att det gått att lösa på hennes arbetsplats, Maryland Farms Chiropractic. Hon tycker dock att fler arbetsgivare borde bli mer flexibla när det gäller barn på arbetsplatsen.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också är glad att alla i Sverige får möjligheten att vara föräldralediga så länge.

Annons