Mamma till fyra flickor var i en dålig situation. Det är när hon hör en knackning på bilens fönsterruta

Tawny Nelson är ensamstående mamma till fyra flickor. Det är ingen enkel uppgift att ta hand om flickorna själv. Nyligen blev nyhetsankaret Frank Somerville så rörd av en berättelse som har delat med sig på sin Facebook-sida. Han fick berättelsen skickad till sig av Tawny och tyckte att den var så stark att han bestämde sig att posta den. Så här skrev mamman Tawny i sitt brev till nyhetsankaret:

”Jag är ensamstående mamma till fyra helt underbara små flickor. De är 9 år, 5 år, 2 år och en är 6 veckor gammal. Och saker har varit speciellt tufft sedan mitt ex lämnade mig.

Min bil hade punktering och jag behövde konstant fylla på mer luft. Fönsterhissmotorn på förarsidan var död. Och jag behövde en ny generatorrem. Bilen var riktigt risig. Och vi körde inte någonstans om vi inte nödvändigtvis var tvungna.”

tawny

”Häromdagen var vi i ett desperat behov av att handla. Så vi packade ihop och körde till Winn Dixie ungefär 9 kvarter bort.

När vi kom ut från affären var det långt efter mörkrets inbrott. Och spöregn.

Jag packade in varorna och barnen i bilen. Försökte starta den… Ingenting. Inget klick. Ingenting.

En av mina flickor hade råkat lämna en lampa på. Mitt batteri var dött. Min mobil hade ingen täckning. Jag har ingen familj att tala om och jag var ensam.”

tawny2

”Jag klev ur och öppnade motorhuven för att vara säker på att batteriet inte hade lossnat. Nej då.

Jag måste ha frågat fler än 20 personer på 2 timmar om de kunde ge mig starthjälp. Alla ignorerade mig. Inte ens ett nej. Bara låtsades som om jag inte existerade.

Min 5-åring började tappa tålamodet, min nyfödda SKREK, min 2-åring grät och sa att hon var hungrig och min äldsta försökte desperat hjälpa till.

Jag grät och kände mig som världens sämsta mamma.”

tawny3

”Då hörde jag en knackning på passagerarrutan. En äldre herre (han var 74 år) med käpp och hälta, stod på andra sidan.

Jag öppnade dörren. Han gav mig en tallrik kycklingspett och kex från delin och vattenflaskor.

‘Mata barnen och dig själv, unga dam. Jag har en bärgningsbil på väg och min fru kommer hit strax för att köra er alla hem.’

Mycket riktigt kom frun, följd av bärgningsbilen. Vi och vår bil kördes hem.”

tawny4

”Morgonen därpå återvände den äldre herren till mitt hus med en mekaniker som bytte bilbatteriet, generatorremmen och lagade mitt fönster.

Den äldre herren gick sedan, och kom inte tillbaka. När jag frågade vad jag var skyldig mekanikern och om jag kunde delbetala, log han och sa att den äldre mannen redan betalat för allting.

Han sa att den enda betalning den äldre mannen ville ha var att jag aldrig skulle ge upp och fortsätta vara en fantastisk mamma.”

tawny6

”Jag har aldrig gråtit så mycket i mitt liv. Saker och ting hade varit riktigt dåliga. Mer än jag vill berätta.

Och utan att känna till oss eller vår situation, hjälpte denna vänliga man oss på ett sätt han aldrig kommer veta om.

Vad han gjorde, återställde min tro på mänskligheten när jag höll på att falla samman. Men han ville inte ens ha en kram.”

tawnt5

”Jag kommer aldrig kunna tacka honom nog. Men jag hoppas verkligen att jag en dag kan göra för någon annan, det han gjorde för mig.”

Dela på Facebook